Ai grijă de tine! Lasă să mai trăiască și sufletul tău!

  • Publicat:
Ai grijă de tine! Lasă să mai trăiască și sufletul tău!
Sursa foto: shutterstock

Cea mai mare competiție pe care o avem în viață este cea cu noi înșine. Cea mai mare luptă este lupta de a ne accepta, de a ne îmbrățișa cu bune, cu rele și de a ne iubi noi pe noi. Iată 5 metode simple de a ne iubi sufletul. 

Iubește ceea ce ești, ai grijă de sufletul tău!

În viață, trebuie să înveți să fii cel mai bun prieten al tău. Pentru că da, uneori fără să-ți dai seama, cazi în capcana de a fi cel mai mare dușman, principalul sabotor.

Cea mai mare sarcină a ta este aceea de a te iubi. Mult, necondiționat. De a te prioritiza și de a te onora pe tine.

Îmbrățișează-te, așadar, cu calități și defecte, dărâmă zidurile rigide și deschide ușa către grijă, către empatie și către iubire de sine.

Citește și: Ce presupune de fapt, iubirea de sine?

5 moduri simple de a îți iubi sufletul

Conștentizează ceea ce îți place la tine

Este important să știi cât contezi, cât valorezi, că ești cel mai important om din viața ta. Uite-te în oglindă și spune-ți chiar AZI cât ești de minunată! Spune-ți că ești perfectă așa cum ești, suficientă atât cât ești.

Acceptă-te așa cum ești

Acceptarea este extrem de importantă în călătoria ta de a deveni cea mai bună versiune proprie. Fii blândă cu tine și acceptă-te ca un tot. Antrenează-ți mintea și procesează viața însăși așa cum este ea, nu cum ți-ai dori tu să fie.

Citește și: Acceptarea: ce este și cum o putem atinge

Nu mai aștepta aprobarea celorlalți

Amintește-ți că nu ceilalți îți trăiesc viața. Nu ceilalți îți plătesc facturile sau îți dau să mănânci. Nu le datorezi nimic, așadar. Nu trebuie să îți trăiești viața după părerile lor. Nu trebuie nici să obții permisiunea de a trăi așa cum TU îți dorești să trăiești.

Iartă ce ai fost IERI, focusează-te pe cei ești AZI

Cu toții greșim. Și învățăm din greșeli. Ceea ce ai făcut în trecut nu te definește în prezent. Greșelile nu te fac un om rău, ci te fac om. Acceptă-ți trecutul, asumă-ți alegerile și înțelege că viața merge înainte. Pentru oricine. Și pentru tine. Iartă-te și centrează-ți atenția pe ceea ce ai de făcut DE ACUM ÎNAINTE.

Citește și: „Nu sunt bună de nimic…” Cum să depășeșți această barieră mentală care te împiedică să evoluezi

Găsește cel puțin un motiv de a fi fericit zilnic

Viața este scurtă. Și chiar și așa, anevoioasă. Investește în tine, în ceea ce îți bucură sufletul, fă ce te fericește. Experimentează, descoperă, trăiește!

Surse: Recovery Warriors, Power of Positivity, Be more with less

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being