Afla totul despre exercitiile cardio

Antrenamentele cardio iti pun rezistenta la incercare, timp in care contribuie si la ameliorarea capacitatilor cardio-vasculare si cardio-respiratorii, totul cu un consum caloric semnificativ.
  • Publicat:
Afla totul despre exercitiile cardio
Afla totul despre exercitiile cardio

Probabil si tu ai tot auzit de exercitiile cardio si de efectele lor benefice asupra sanatatii inimii, celulitei si excesului ponderal. Insa stii exact in ce constrau ele si ce le face atat de deosebite?

Antrenamentele cardio iti pun rezistenta la incercare, timp in care contribuie si la ameliorarea capacitatilor cardio-vasculare si cardio-respiratorii, totul cu un consum caloric semnificativ.

Ele constau in miscari repetate timp de maximum o ora (de preferat), ce ridica pulsul si il mentin asa pe toata durata antrenamentului, fara nici o pauza.

Deci nu conta pe fotbal sau alte activitati ce nu sunt continue si iti permit sa te odihnesti. In schimb, uite care sunt adevaratele activitati cardio si beneficiile lor!

1. Joggingul
Alergarea este una din cele mai bune exercitii cardio pe care le poti face. Nu necesita un echipament special si poate fi practicat in orice loc. Datorita miscarii continue, arzi multe calorii si iti intaresti musculatura inimii.

La capitolul dezavantaje, trebuie sa ai o incaltaminte speciala care sa iti protejeze articulatiile si trebuie sa il practici treptat, pentru a putea face fata unei ore intregi.

2. Mersul pe bicicleta
Fie in aer liber, fie in propria ta casa, bicicleta este un exercitiu cardio excelent. Cu ajutorul fortei picioarelor tale, iti vei imbunatati rezistenta la efort, timp in care vei arde si o gramada de calorii (intre 250 si 500 in doar 30 de minute), in functie de viteza si durata exercitiului.

3. Inotul
Inotul este un exercitiu pentru intregul corp. Daca iti petreci 30 de minute in apa, vei pierde aproximativ 400 de calorii, fara sa iti faci griji in privinta impactului asupra articulatiilor. In plus, inotul iti ofera rezistenta cardio – pulmonara, stimuleaza circulatia sangelui si ajuta la mentinerea unei presiuni arteriale normale.

4. Schiatul
La fel ca si inotul, acesta implica toti muschii corpului. In ceea ce priveste actiunea sa asupra inimii, afla ca schiatul iti imbunatateste performantele respiratorii si circulatia sangelui in organism. Muschii inimii se intaresc si ei, iar creierul va fi mult mai bine oxigenat.

La asta se adauga si cele 300 de calorii pierdute dupa numai 30 de minute de schiat. Singurul inconvenient consta in gradul de dificultate si necesitatea unei pregatiri inainte de a te aventura pe partie. Si desigur, gasirea unei partii pe timp de vara.

5. Aerobicul
Exercitiile aerobice te ajuta sa iti lucrezi mai multe grupe de muschi si sa iti imbunatatesti calitatea respiratiei si ritmul cardiac. Aerobicul iti face inima mai puternica si mai rezistenta, datorita mentinerii ritmului alert pe toata durata exercitiului. In plus, aerobicul te ajuta sa pierzi din greutate, sa-ti intaresti sistemul imunitar si iti imbunatateste toate functiile corpului.

Citeste si Prima ora de Bosu

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Exercitii pentru un posterior de vedeta
Exercitii pentru un posterior de vedeta
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”