Familia Brangelina are o dietă de invidiat: doar alimente bio, la preţuri exorbitante

O felie de friptură de curcan, o lingură de ulei de cocos, o mână de cereale şi un fruct. Acesta e meniul Angelinei pentru o zi, spun surse. Iar Brad Pitt se mulţumeşte cu o friptură şi o salată. Nu vă imaginaţi că au cheltuieli minime pentru farfurii… minimaliste.
  • Publicat:
Familia Brangelina are o dietă de invidiat: doar alimente bio, la preţuri exorbitante

O felie de friptură de curcan, o lingură de ulei de cocos, o mână de cereale şi un fruct. Acesta e meniul Angelinei pentru o zi, spun surse. Iar Brad Pitt se mulţumeşte cu o friptură şi o salată. Nu vă imaginaţi că au cheltuieli minime pentru farfurii… minimaliste.


O menajeră din casa celebrului cuplu s-a gândit într-o zi să vorbească cu presa. Aşa a aflat toată lumea că mesele Angelinei nu depăşesc 600 de kilocalorii zilnic. Toată presa a făcut şi calculele. 600 de kilocalorii înseamnă două boluri de lapte cu cereale. În timpul zilei, Angelina mănâncă o friptură din carne albă, o linguriţă de ulei de cocos, o mână de cereale şi un fruct. Şi, uneori, seara, un pahar de vin roşu.

Să le luăm pe rând. Carnea albă provine de la o fermă care îşi creşte animalele cu porumb nemodificat genetic, căruia nu i se pun ca îngrăşământ nici măcar substanţe naturale. Curcanii mai primesc doar iarbă proaspătă, adusă de pe munte. Toate aceste eforturi costă. Un kilogram de carne de curcan ajunge la 200 de dolari. Iar carnea dezosată creşte cu alţi 50 de dolari.

Cerealele integrale pe care le consumă, e adevărat în cantitate infimă, sunt cultivate nu la câmpie, ci pe dealuri, la altitudini care să permită dezvoltarea în condiţii optime. Nu li se adaugă absolut nimic, singura intervenţie umană este în privinţa irigaţiilor. Apoi sunt procesate minimal, într-o fabrică care aduce doar materie primă ecologică. Un kilogram din aceste cereale costă 100 de dolari.

Uleiul de cocos este, evident, biologic şi provine din culturi limitate, în care recolta se realizează manual, dar şi procesarea este de asemenea făcută manual. Kilogramul? 500 de dolari. Fructele pe care le mănâncă toată familia sunt în general exotice şi crescute organic. Le aduc cu avioane rapide direct în faţa casei lor, după recoltare. O cursă costă 20.000 de dolari.

Brad Pitt mănâncă ceva mai mult decât partenera lui de viaţă. Preferă friptură, salată şi vinul roşu. Brad Pitt iubeşte Grecia. Şi în farfuria lui ajunge des carnea de capră, coaptă după metode tradiţionale. O asociază cu legume greceşti, cultivate evident organic. Carnea proaspătă plus legumele plus uleiul presat manual plus avionul? O cursă se ridică la 25.000 de dolari. Preferatele lui sunt nişte roşii gigant uscate la soarele grecesc cu felii de lămâie organică. Un kilogram din aceste delicatese? 1.000 de dolari.

Copiii celebrului cuplu au parte de hrană organică, iar cheltuielile într-o săptămână depăşesc 30.000 de dolari. Angelina încearcă să le ofere copiilor adoptaţi şi produse tradiţionale din zona în care s-au născut, aşa că avioanele circulă între Vietman şi casa Jolie-Pitt, dar şi între Africa şi Statele Unite.

În felul acesta, părinţii speră ca aceşti copilaşi să menţină legătura, inclusiv gastronomic, cu zonele în care au văzut lumina zilei. O singură aprovizionare cu produse tradiţionale din aceste zone depăşeşte 30.000 de dolari. Nu e vorba de cât costă produsele, ci de cursele rapide şi lungi cu avionul. Cei mai mici dintre copii, cei biologici ai cuplului, nu au preferinţe culinare speciale, dar mama şi tata le oferă regulat merişor crescut în sălbăticie, neprocesat, 1.000 de dolari kilogramul. Este modalitatea lor de a ţine piept tentaţiilor din supermarket-urile americane.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân