Fisticul protejeaza impotriva cancerului pulmonar

Oamenii de stiinta au observat ca in cazul fisticului, substanta activa a vitaminei E este gama-tocoferolul, care are efecte anti-inflamatoare si anti-cancerigene.
  • Publicat:
Fisticul protejeaza impotriva cancerului pulmonar
Fisticul protejeaza impotriva cancerului pulmonar

Fisticul consumat in fiecare zi ar putea reduce riscul de cancer pulmonar si alte boli maligne, ne anunta oamenii de stiinta, care pun aceasta virtute pe seama dozei mari de vitamina E pe care o contin micutele fructe.

„Se stie ca vitamina E confera protectie impotriva unor forme de cancer, insa in cantitati mari, aceasta este foarte eficienta impotriva cancerului de plamani„, sunt de parere expertii de la Universitatea Texas, Statele Unite.

Acestia au tinut sub observatie un grup de 18 persoane, care au consumat cateva grame de fistic zilnic, timp de 4 saptamani, si un alt grup, de control, care nu a consumat fistic in toata aceasta perioada. La finele studiului, cercetatorii au observat ca persoanele care consumasera fistic aveau un nivel crescut de gama-tocoferol in sange, antioxidant si totodata una dintre substantele active ale vitaminei E.

In mod normal, substanta activa din cele mai multe alimente bogate in vitamina E este alfa-tocoferolul, o substanta mai putin eficienta impotriva tumorilor. Oamenii de stiinta au observat insa ca in cazul fisticului, substanta activa a vitaminei E este gama-tocoferolul, care are efecte anti-inflamatoare si anti-cancerigene.

Alaturi de fistic, nucile, arahidele, soia si uleiul de canepa sunt bogate in gama-tocoferol.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”