Vinul slab ne apara de cateva forme de cancer

Un pahar de vin slab baut zilnic ar putea fi de ajuns pentru a ne pune la adapost de anumite forme de cancer, ne informeaza World Cancer Research Fund.
  • Publicat:
Vinul slab ne apara de cateva forme de cancer
no title

Un pahar de vin slab baut zilnic ar putea fi de ajuns pentru a ne pune la adapost de anumite forme de cancer, ne informeaza World Cancer Research Fund.

Potrivit studiilor, persoanele care consuma vin al carui procent de alcool nu depasete 10% ar putea avea cateva beneficii demne de luat in calcul, mai degraba decat cei care consuma sortimente de vin mai alcoolizate (14%). Aceleasi studii recomanda ca barbatii sa nu consume mai mult de doua pahare zilnic, in vreme ce femeile ar trebui sa se rezume la unul singur.

Din calculele oamenilor de stiinta reiese ca o persoana care bea 250 ml de vin (cu 10% alcool) intr-o zi isi reduce riscul de cancer de intestine cu 7%. Chiar daca riscul de cancer in acest caz este redus cu un procent destul de mic, expertii spun ca in aceste conditii s-ar putea evita un caz de cancer intestinal la 100 de persoane.

In plus, desi studiile s-au focalizat pe cancerul intestinal, oamenii de stiinta ne asigura ca avem toate motivele sa credem ca si in cazul altor forme de cancer asociate cu consumul de alcool (la gat, esofag si san) riscul de aparitie s-ar reduce.

„Sigur ca privind din perspectiva comportamentului de prevenire a cancerului, cel mai bine este sa nu cnsumam deloc alcool. Insa ar trebui sa fim totusi realisti si sa acceptam faptul ca multi britanici consuma alcool, pentru ei acesta fiind parte a vietii sociale”, explica dr. Rachel Thompson, manager programe stiintifice, in cadrul WCRF.

„Daca totii cei care beau in acest moment bauturi puternic alcoolizate ar trece pe altele mai light, sute de cazuri de cancer din Marea Britanie ar putea fi prevenite”, a mai pus aceasta.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc