Uleiul de peste ar putea reduce riscul de cancer la san

Conform unui studiu recent aparut in revista Asociatiei Americane pentru Studiul Cancerului, grasimile sanatoase din peste sunt in topul alimentelor care pot preveni afectiunile grave.
Uleiul de peste ar putea reduce riscul de cancer la san
Uleiul de peste ar putea reduce riscul de cancer la san

Conform unui studiu recent aparut in revista Asociatiei Americane pentru Studiul Cancerului, grasimile sanatoase din peste sunt in topul alimentelor care pot preveni afectiunile grave.

Pentru a cerceta beneficiile uleiului de peste, medicii de la Institutul de Studiu al Cancerului Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au stat de vorba cu 35 de mii de femei si le-au rugat sa completeze un chestionar referitor la utilizarea suplimentelor alimentare, cu sau fara vitamine si ulei de peste. Apoi, le-au urmarit timp de sase ani.

Dintre toate femeile, aproape 900 au facut cancer de san. Dupa analizarea chestionarelor si corelarea cu imbolnavirile de cancer, medicii si-au dat seama ca persoanele care au consumat in mod frecvent suplimente alimentare cu ulei de peste, care contin grasimi santoase de tip Omega 3 si Omega 6 si-au redus cu 32 la suta riscul de cancer.

Studiul este primul care demonstreaza o legatura clara intre consumul de ulei de peste din suplimente si scaderea riscului de cancer mamar la femei. Totusi, medicii spun ca este nevoie de inca multe alte cercetari care sa confirme suta la suta ca doar folosirea uleiului de peste previne instalarea tumorilor maligne la san.