TOP reţete de smoothie pentru detoxifierea de după sărbători!

Stii deja ca fructele si legumele proaspete sunt cele mai sanatoase alimente. Invata sa le prepari sub forma unor bauturi vitaminizante si bogate in fitonutrienti, adevarate elixire ale siluetei armonioase!
  • Publicat:
  • Actualizat:
TOP reţete de smoothie pentru detoxifierea de după sărbători!

Prima ta rezolutie pentru anul 2015 este sa arati si sa te simti excelent? Atunci detoxifierea dupa sarbatori este primul pas pe care il poti face chiar acum catre o forma fizica de invidiat!

Bucura-te de beneficiile unor retete de smoothie care te vor ajuta sa elimini rapid toxinele din organism si te vor energiza din plin.

Stii deja ca fructele si legumele proaspete sunt cele mai sanatoase alimente. Invata sa le prepari sub forma unor bauturi vitaminizante si bogate in fitonutrienti, adevarate elixire ale siluetei armonioase!

Smoothie energizant cu seminte de in si fructe

Pentru cei care vor sa castige si timp si o doza de vitamine, acest suc este numai bun. Combinatia de seminte de in, lapte de soia si fructe cu siguranta va vor oferi energie cel putin un sfert de zi.

Ingrediente:

1/2 banana inghetata si feliata

1 cana capsune inghetate

2 linguri seminte de in macinate

1 cana lapte de soia cu gust de vanilie

Mod de preparare:

Pune fructele intr-un blender si paseaza-le bine, pana obtii un piure delicios. Adauga peste piureul de fructe laptele de soia si semintele de in pana vei obtine o compozitie omogena. Serveste-l intr-un pahar inalt pentru o zi plina de energie si vitalitate.

Smoothie hidratant din kiwi si castraveti

Kiwi este bogat in vitamina C si are si fibre, iar castravetele este o excelenta sursa de apa, asa ca acest fresh este ideal pentru a ne hidrata si a prinde energie. Ananasul il face mai aromat iar sucul de lamaie mai racoritor. Turnat intr-un borcan, devine o bautura minunata pe care o puteti servi si celor dragi cand vin in vizita.

Ingrediente:

2 fructe kiwi coapte bine

5 castraveti mai mici sau unul mai mare

1 lamaie

2 felii ananas proaspat

putina apa

Mod de preparare:

Stoarce mai intai jumatate de lamaie si adauga putina apa, la inceput 100 ml.

Pune fructele si castravetii in blender si paseaza-le. Combina piureul sanatos extras din kiwi, castraveti si ananas cu zeama de lamaie.

Toarna pasta de fructe intr-un borcan pe care poti sa-l si decorezi cu o fundita daca ai musafiri. Secretul este ca apa, castravetii si ananasul sa fie foarte reci, abia scoase de la frigider. Astfel vei savura direct o bautura energizanta rece si sanatoasa!

Smoothie cu banane şi sirop de arţar

Ideale pentru a prepara amestecuri rapide şi uşoare, bananele au o afinitate naturală faţă de siropul de arţar şi nucile pecan – o combinaţie nemaipomenită!

Ingrediente:

2 banane

50 g nuci pecan

150 ml lapte integral

60 ml/4 linguri sirop de arţar

gheaţă pisată

Mod de preparare:

Pune bananele în blender şi mixează-le până devin un piure fin. Adaugă apoi nucile şi mixează din nou, până la omogenizare. Nucile trebuie sa fie foarte bine măcinate, reamestecă deci des compoziţia de pe pereţii aluatului. Adaugă apoi siropul de arţar, toarnă laptele şi amestecă din nou până când compoziţia devine cremoasă. Pune gheaţă pisată până la jumătatea unui pahar mare şi toarnă smoothie-ul peste. Vei obţine o băutură sănătoasă, delicioasă şi „prietenă” cu silueta!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Iulia Pocol - web-editor
De mai bine de o săptămână, scriu şi rescriu acest text. Am înţeles că trebuie să pară profesionist, dar să nu vă sperie. Sincer, la 20 de ani, nu aş putea spune că experienţa mă recomandă şi nici că sănătatea era interesul meu principal. Totuşi, nu pot să nu recunosc interesul ...
citește mai mult
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”
Recomandări: