Yoga: terapie eficientă în combaterea depresiei

Am stat de vorbă cu Paul Brânzilă, personal trainer, care ne-a vorbit despre beneficiile practicii yoga ca terapie în combaterea depresiei.
  • Publicat:

Cu depresia nu este de glumit. Este o boală tăcută cae nu se vindecă de la sine, dar pe care, din fericire, o putem ține sub control. Am stat de vorbă cu Paul Brânzilă, personal trainer, care ne-a vorbit despre beneficiile practicii yoga ca terapie în combaterea depresiei.

Cum funcționează practica yoga asupra depresiei?

”Depresia presupune o stare din care simți că nu ai scăpare. Faptul că practici anumite mișcări, anumite tehnici de respirație te ajută foarte mult să te concentrezi din nou asupra propriei persoane și atunci vei vedea lucrurile mult mai limpede și mult mai clare”, ne spune Paul Brânzilă.

Oricine poate apela la această practică, indiferent de gen sau vârstă, dar în cazul în care sunt prezente probleme articulare este indicat să se evite pentru a nu accentua această problemă de sănătate.

”Primul și cel mai bun rezultat care arată că această practică chiar are rezulate, atunci când te duci acasă, după ce ai practicat o oră de yoga în care ai făcut tehnici de respirație, mișcări, coordonare între tehnici de respirație și mișcări se creează o nouă stare de echilibru în corp și asta duce inevitabil la un somn mult mai liniștit și mult mai bun”, explică Paul Brânzilă.

Așadar, rezultatele asupra stării fizice și psihice se pot vedea chiar după prima ședință de yoga. Având în vedere contextul pandemiei de COVID-19, putem practica yoga chiar și acasă, cu mișcări simple, iar cu cât înaintăm în practică putem mări gradul de dificultate.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult