Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”

Invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Raed Arafat a vorbit despre moarte, menționând că speră să vină cât mai târziu.

Invitat în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene, Raed Arafat a vorbit despre moarte, medicul fiind cel care a privit de cele mai multe ori moartea în ochi, prin intervențiile pe care le-a avut.

Întrebat dacă îi este frică de moarte, medicul a spus: „Nu, este un lucru normal. Sper să vină cât mai târziu, dar să nu fie prea târziu, în sensul în care să fii dependent de alții. Moartea trebuie să fie privită ca o chestie inevitabilă. Nu ai de ce să-ți fie frică de ea. Nimeni nu scapă de ea”.

Raed Arafat mai spune că moartea nu trebuie să fie o obsesie la care să te gândești tot timpul.

„Când vine moartea, vine. Asta nu te anunță nimeni”, a spus medicul în podcastul „Altceva” cu Adrian Artene.

Născut în Siria, Raed Arafat a crescut în Nablus, în nordul Cisiordaniei, iar la vârsta de 16 ani (în 1981) a emigrat în România, pentru a studia medicina. A studiat limba română la Pitești, iar ulterior, a urmat cursurile Universității de Medicină din Târgu Mureș și s-a specializat la Târgu Mureș și Cluj în anestezie terapie intensivă. În septembrie 1990 a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă.

Urmărește interviul integral cu Raed Arafat pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Dr. Raed Arafat - Medic specialist Anestezie Terapie Intensivă
Raed Arafat este medic specialist de Anestezie Terapie Intensivă, român de origine palestiniană, care a înfiinţat şi coordonat SMURD. În prezent este medicul coordonator al staţiei SMURD Târgu Mureş, cel mai modern centru de urgenţă din România. Distincţii În anul 2003 primeşte ...
citește mai mult