Putem consuma ulei de măsline la dietă? Află ce zic medicii!

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai apreciate tipuri de grăsime din câte există. Presat la rece, uleiul de măsline conține grăsimi sănătoase monosaturate și antioxidanți de calitate. Uleiul de măsline este recunoscut pentru propritățile sale antiinflamatorii. De aceea, consumat crud, uleiul de măsline poate contribui la menținerea sănătății inimii și la prevenirea unor boli precum Alzheimer, diabet, cancer și a accidentului vascular cerebral.

Uleiul de măsline face parte din dieta mediteraneeană, unul dintre cele mai sănătoase regimuri alimentare, asociate cu longevitatea și cu o bună sănătate la vârsta a treia. Însă uleiul de măsline este și hipercaloric, ceea ce presupune o atenție sporită la consum a persoanelor care vor să slăbească.

„Așa cum am mai spus, uleiul de măsline este pe primul loc în top 5 alimente sănătoase care îngrașă. Desigur că îl preferăm față de oricare alt tip de ulei pentru că toate studiile ne arată asta. Uleiul de măsline este parte integrantă a dietei mediteraneene care s-a dovedit a fi dieta cu cele mai bune efecte pentru sănătate.

Trebuie să știm că este de preferat să consumăm uleiul de măsline crud, în salate. Dacă îl vrem în mâncăruri, îl adăugăm la finalul preparării. Aceasta pentru că nu are un punct de fum atât de ridicat încât să reziste la temperaturi mari, pentru a fi încins. Însă indiferent cât de mult ne place și cât de bun este, trebuie folosit cu măsură. Asta înseamnă 3,4 pufuri la o salată sau o lingură la două porții de mâncare” recomandă dr. Laura Ene, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult