Problema drogurilor în societate, discutată cu Dragoș Bucurenci

  • Publicat:

Prezent în emisiunea Andreei Perminova, „Înapoi în viitor”, Dragoș Bucurenci a adus în atenție un subiect sensibil: consumul de droguri din București. Acesta a făcut publice, în romanul său intitulat RealK, propriile experiențe cu această subcultură a drogurilor.

„E un roman la care eu nu m-am întors niciodată cu plăcere. E bine că există acolo. Face parte din dezvoltarea mea. Nici nu-l am în casă, iar prietenii se miră când le spun acest lucru”, adaugă invitatul.

„În momentul în care am scris RealK, disprețuiam psihologia”

Mai mult de atât, Dragoș Bucurenci dezvăluie cum a reușit să rămână la distanță de capcana drogurilor. Mărturisește că, în momentul scrierii romanului, nu făcuse nici măcar o zi de psihoterapie, nu citise niciodată o carte de psihologie și disprețuia psihologia încă din facultate.

„Acum cred că psihologia este cea mai bună investiție pe care cineva o poate face în sine”

Ulterior, Dragoș a început să fie preocupat de psihologie, să se cunoască pe sine, pe cei din jur și consideră că este una dintre cele mai bune investiții pe care le poți face pentru propria persoană.

„Este una dintre cele mai bune investiții pe care cineva pe poate face în sine: să se înțeleagă pe sine, să-i înțeleagă pe ceilalți și să înțeleagă relațiile interpersonale”, adaugă Dragoș Bucurenci.

„Niciodată drogurile nu au fost problema”

Dragoș Bucurenci aduce în prim plan faptul că drogurile există în toate societățile, iar limitarea accesului la droguri nu a funcționat niciodată. Această acțiune are drept consecințe creșterea cererii și a problemelor sociale cum ar fi criminalitatea sau transformarea în infractori a unor oameni de bună credință.

„Ceea ce-i face pe oameni să recurgă la droguri sunt problemele psihologice interne. Consumul de droguri este un mecanism de ajutorare de sine. Este modul prin care mulți înțeleg să-și rezolve problemele. Este un mecanism de apărare“ spune acesta.

„A-i spune unui om să nu mai facă o acțiune care îi dăunează nu funcționează. Ceea ce funcționează este să încercăm să aflăm de ce face acel lucru și de asemenea, să încercăm să-l facem să consume cantități mult mai mici”, încheie Dragoș Bucurenci, prezent în cadrul emisiunii „Înapoi în viitor”.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult