Mărimea porțiilor și importanța carbohidraților. Cori Grămescu: „Femeile au nevoie de carbohidrați pentru că își susțin tiroida”

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde a explicat care este mărimea porțiilor de mâncare, dar și cum nu ar trebui să mai fugim de carbohidrați.
  • Publicat:

Cori Grămescu a fost invitata lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA, unde a explicat care este mărimea porțiilor de mâncare, dar și cum nu ar trebui să mai fugim de carbohidrați.

„Este această modă a dietelor low-carb, care funcționează pentru unii bărbați. La femei sunt majoritatea devastatoare. Femeile au nevoie de carbohidrați pentru că își susțin tiroida, își susțin fertilitatea”, explică Cori Grămescu.

Întrebată ce carbohidrați ar trebui să consumăm, specialistul a enumerat:

  • cartofi
  • orez
  • hrișcă
  • pâine
  • paste
  • mei

„Nu am zis că avem liber la pâine, dar ar trebui să mâncăm constant, măcar în prima parte a zilei să mâncăm din aceste alimente”, a completat nutriționistul.

Cum arată farfuria corectă? Mărimea porțiilor de mâncare

„Important este să discutăm despre mărimea porțiilor. În general, se recomandă la carne, porția să fie cât podul palmei, de grosimea unui deget. La pește, dimensiunea palmei, fără degetul mare, de grosimea unui deget. Mare atenție cu lactatele pentru că au foarte multă grăsime saturată”, a explicat Cori Grămescu în podcast-ul „Altceva” cu Adrian Artene.

În ultima perioadă, Cori Grămescu a creat noi planuri nutriționale, inclusiv cu profesori de la Harvard, lucrează constant la dezvoltarea unor strategii sănătoase și eficiente de slăbire în care se regăsesc atât suportul pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, cât și suportul emoțional necesar pentru vindecarea relației cu propria persoană și propriul corp.

Urmărește podcast-ul integral pe canalul de Youtube.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult