Lucruri simple pe care să le faci pentru a creşte imunitatea

Oamenii se nasc cu sisteme imunitare diferite, ceea ce face ca unii să aibă o rezistenţă scăzută la boli.Iată câteva modalităţi de a-ti ajuta organismul.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Oamenii se nasc cu sisteme imunitare diferite, ceea ce face ca unii să aibă o rezistenţă scăzută la boli.
Iată câteva modalităţi de a-ti ajuta organismul.


Consumaţi multe proteine. Ele au rolul de a ajuta în formarea celulelor în organism.Celulele responsabile cu imunitatea conţin l-arginină, un aminoacid care are rol în regenerarea rapidă după răceală sau răni severe. Ierburile şi condimentele pot contribui şi ele la sistemul imunitar.

Oregano, turmerincul, piperul cayenne, ciupercile sau usturoiul sunt antiinflamatoare şi protejează împotriva viruşilor.Mişcarea de orice fel este al mod în care puteţi creşte imunitatea. Astfel sângele va produce mai multe celule care să atace bacteriile invadatoare.

Studiile au arătat că persoanele care fac mişcare în fiecare zi contactează de două ori mai puţine răceli decât persoanele sedentare.Stresul afectează foarte mult sistemul imunitar. Prin scăderea nivelului de stres, reduceţi riscul contactării infecţiilor.
Somnul este în strânsă legătură cu sistemul imunitar. Aveţi nevoie de 7-8 ore de somn de calitate pentru a rămâne sănătoşi
Expuneţi-vă cât mai des la lumina naturală. Soarele ajută celulele responsabile cu lupta împotriva bacteriilor
Pentru mai multe sfaturi despre creşterea imunităţii intraţi pe www.csid.ro
sursa foto: 123rf.com

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult