Durerile de spate – remedii naturale care fac minuni

Peste 80% din populaţia adultă a experimentat sau va experimenta, la un moment, dat o durere de spate. Majoritatea durerilor de spate sunt pasagere şi, în funcţie de intensitate, pot fi tratate acasă.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Peste 80% din populaţia adultă a experimentat sau va experimenta, la un moment, dat o durere de spate.Majoritatea durerilor de spate sunt pasagere şi, în funcţie de intensitate, pot fi tratate acasă.

Cauzele comune ale durerilor de spate sunt postura incorectă, sedentarismul, calitatea saltelelor, pietrele la rinichi, greutatea în exces sau încălţămintea.Primul pas în ameliorarea durerilor îl constituie mişcarea. Încercaţi o plimbare uşoară, chiar dacă resimţiţi un disconfort.
Mişcarea moderată eliberează endorfine, responsabile cu blocarea receptorilor de durere. Întinderile uşoare pot detensiona musculatura.

Alternaţi compresele reci cu compresele calde. Pungile cu gheaţă au efect antiinflamator. Atenţie la aplicarea direct pe piele şi nu le ţineţi mai mult de 20 de minute. Aceleaşi precauţii trebuie menţinute şi la compresele calde. Pernele electrice sau cele pe bază de nămol medicinal sunt foarte eficiente.

Rezultate bune obţineţi şi dacă încălziţi la microunde un săculeţ textil cu sare de mare, pe care îl aplicaţi pe zona dureroasă.
Folosiţi creme sau plasturi cu ardei iute. Acestea conţin capsaicină, o substanţă care combate eficient durerea. Atenţie, aceşti plasturi nu trebuie ţinuţi prea mult timp în contact cu pielea, pentru că pot cauza iritaţii.
De asemenea, unguente pe bază de arnică, gheara diavolului sau venin de albine sunt eficiente în combaterea durerilor de spate.

sursa foto: shutterstock.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Raluca Neagu
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Ibuprofenul - când devine un pericol?
Ibuprofenul - când devine un pericol?