Impactul COVID asupra creierului. Analiza pe care trebuie să o faci dacă simptomele neurologice persistă

Simptomele neurologice post-COVID care persistă necesită un sistem de monitorizare coordonat de medic, care presupune examen neurologic sau chiar un RMN cerebral pentru evaluarea posibilelor leziuni cerebrale.

Sunt multe studii în derulare care investighează impactul COVID asupra creierului, deoarece pacienții se confruntă cu simptomele neurologice chiar și la câteva luni sau câțiva ani distanță de la vindecare.

Prof. univ. dr. Gheorghe Iana, medic primar radiologie și imagistică medicală, spune că pacienții care au trecut prin infecția cu noul coronavirus pot rămâne cu sechele neurologice, secundare unor afecțiuni vasculare sau neurologice.

Din păcate, efectele pe termen lung ale COVID asupra creierului nu sunt cunoscute încă. Din acest motiv sunt necesare investigații în cazul în care simptomele neurologice sunt persistente.

Manifestări care pot sugera complicații neurologice generate de COVID:

De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că infecția cu SARS-CoV-2 poate crește riscul de accident vascular cerebral, mai ales în cazul persoanelor la risc, din cauza tulburărilor de coagulare a sângelui pe care le provoacă (favorizează formarea cheagurilor de sânge).

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult