Greșeli de igienă care pot afecta ochii

Dr. Alina Gheorghe, chirurg oftalmolog, explică pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” ce greșeli de igienă pot afecta ochii.

Dr. Alina Gheorghe, chirurg oftalmolog, explică pentru „Ce se întâmplă, Doctore?” ce greșeli de igienă care pot afecta ochii.

„Cea mai importantă greșeală de igienă sau populația cea mai afectată în fața unei greșeli de igienă la nivelul ochiului este populația ce poartă lentile de contact. În cazul purtătorilor de lentile de contact, îndepărtarea lor pe parcursul nopții sau măcar la două zile este esențial. De asemenea, orice simptom de înroșire, de lăcrimare, trebuie să ne pună în gardă și să îndepărtăm lentilele de contact.

În afară de această populație purtătoare de lentile de contact, greșelile de igienă la nivelul ochiului sunt greșelile de igienă în general specifice fiecăruia dintre noi. Nu trebuie să ducem mâinile foarte murdare la ochi, dacă trebuie să îndepărtăm machiajul, dacă am avut tratamente, operații sau proceduri la nivelul ochilor, igiena este crucială”, explică specialistul oftalmolog.

Urmărește în continuare pastila video pentru a descoperi sfaturile specialistului, dar și greșelile de igienă pe care sigur le faci!

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult