Prof. Dr. Irinel Popescu: povestea emoționantă a unui pacient cu transplant de ficat la vârsta de 1 an, astăzi absolvent de facultate

Prof. Dr. Irinel Popescu a salvat nenumărate vieți.

Prof. Dr. Irinel Popescu este unul dintre cei mai reputați chirurgi din România. Într-una dintre emisiunile CSID.RO Live ne-a mărturisit povestea emoționantă a unuia dintre pacienții pe care i-a salvat. 

Întrebat ce simte atunci când redă oamenilor o a doua șansă la viață, Prof. Dr. Irinel Popescu a răspuns simplu: simțul datoriei împlinite. „Este același sentiment pe care îl are un pilot când aterizează sau un căpitan de vas care a dus vaporul în port”. Pentru omul care e salvat, emoțional e foarte mult, iar parte din emoție se transmite și medicului care înfăptuit acea operație salvatoare.

Prof. Dr. Irinel Popescu și-a amintit de cazul unui băiat din Dăbuleni căruia i-a făcut transplant de ficat atunci când acesta avea un an, în 2001. „A fost un transplant cu multe emoții și multe probleme”, își amintește medicul. „Dar am reușit să trecem peste dificultatea operației și a evoluției postoperatorii și micuțul s-a făcut bine”.

Însă, ulterior, băiețelul a făcut și o tumoră abdominală, un limfom. Aceasta este o complicație cunoscută, cauzată, în linii mari, de imunosupresia post transplant. Pediatrii au trimis copilul din nou la medicii care au efectuat transplantul să scoată tumora. „Însă nu am reușit, pentru că tumora prindea rădăcina mezenterului și ar fi însemnat sacrificarea întregului intestin subțire”.

Însă biopsia a arătat că diagnosticul este de limfom, cea mai bună variantă. A avut o medicație interesantă care a ajutat la „topirea” limfomului. Însă, după ce s-a întors la Dăbuleni, băiatul a uitat să își ia medicația. „Extrem de interesant este că nu a reapărut limfomul”, a precizat medicul.

Povestea noastră emoționantă contiuă cu faptul că Andi este absolvent al Academiei de Științe Economice. „Ne-a trimis o poză cu el îmbrăcat în absolvent de facultate”, a mai continuat medicul care i-a salvat viața băiatului.

Urmăriți interviul cu Prof. Dr. Irinel Popescu pentru a afla și o altă poveste emoționantă a unei paciente a reputatului chirurg!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Prof. univ. dr. Irinel Popescu - Medic primar Chirurgie Generală
Prof. Univ. Dr. Irinel Popescu este medic primar Chirurgie Generală și este Coordonatorul Centrului Integrat de Excelență în Boli Hepatice din Spitalul Clinic SANADOR. Este considerat părintele transplantului hepatic în România, realizând primele operații reușite la adult, cu ficat întreg, ...
citește mai mult