Aplicații care te pot ajuta să slăbești: le găsești pe csid.ro!

Află care sunt câteva dintre aplicațiile care te pot ajuta să slăbești!
  • Publicat:

Dincolo de orice dietă fantezistă, nutriționiștii recomandă un principiu simplu de slăbire. Acesta este reducerea numărului de calorii consumate zilnic.

Pentru a afla de câte calorii este nevoie pentru ca organismul să funcționezi optim, există resurse și aplicații on line care pot fi folosite gratis.

Una dintre acestea este calculatorul de calculatorul de calorii de pe csid.ro: https://www.csid.ro/calculator-calorii.

În funcție de greutate, vârstă și înălțime, se poate afla cu aproximație un optim de calorii. Dacă se reduce acest număr cu 200, 300 de calorii, organismul va face rost de acestea din grăsimea corporală. Astfel, treptat, se instalează procesul de slăbire.

Pentru a afla numărul de calorii din alimente, www.csid.ro are o aplicație la fel de utilă, calculatorul nutrițional: https://www.csid.ro/calculator-calorii-nutrienti-alimente. Cu ajutorul acestuia, se pot afla informații despre cele mai consumate alimente.

La fel de recomandat în procesul de slăbire este și calculatorul greutății optime de pe www.csid.ro: https://www.csid.ro/calculator-greutate-ideala.

Cu ajutorul acestuia, se poate afla care este greutatea medie sănătoasă, un reper important pentru a iniția un proces de slăbire.

Pe lângă evaluarea periodică a caloriilor și nutrienților din alimente, mișcarea susținută poate contribui la procesul de slăbire sănătoasă. Astfel, o oră de sport sau de mers pe jos poate echivala, în funcție de intensitate, cu 100-450 de calorii consumate.

Atenție însă: numărul de calorii consumate peste zi nu trebuie să fie sub 1000 decât în cazuri expcepționale. Iar dacă slăbirea întârzie, se recomandă consultul la un medic specialist în nutriție.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult