Gaspar Gyorgy: trădarea poate să apară și în cuplurile aparent solide

Trădarea sub forma de a-mi înșela partenerul e prezentă și în relațiile solide.

Trădarea în iubire poate apărea și în relațiile reușite, ne-a spus psihoterapeutul Gaspar Gyorgy într-una din emisiunile CSID.RO Live. Află în continuare când și de ce poate să apară trădarea. 

La nivelul psihologiei simțului comun e populară această teorie care ne spune că femeile înșală pentru că nu se simt auzite, văzute, ascultate de parteneri și că au nevoie de această conexiune psihologică și emoțională. Iar bărbații, pe de altă parte, înșală pentru că nu se bucură de suficient de mult sex și pentru că intimitatea fizică nu mai e la fel ca la începutul relației. Însă, spune psihoterapeutul Gaspar Gyorgy spune că aceasta este doar o teorie, doar o perspectivă. „Experiența mea de psiholog clinician și de psihoterapeut, îmi arată că infidelitatea poate să apară inclusiv în acele povești de viață în care partenerii se simt atașați unul de celălalt, în care partenerii nu vor să se despartă, nu se gândesc la divorț și nu folosesc infidelitatea ca o portiță care să-i ajute să iasă din această poveste”.

Mai ales în ultimele două decenii, s-a constatat că infidelitatea apare și pentru că ne dorim foarte mult să ne simțim într-un anumit fel. Trădarea poate apărea și din dorința de a mă simți special, de a mă simți valoros, dorit, de a mă simți sexi, așa că nu de fiecare dată infidelitatea este din cauza relației sau din cauza partenerului, ci și pentru că uneori mă gândesc că poate am ajuns într-o anumită monotonie, o stare de platou în care nu mi-e rău, aș putea spune că mi-e chiar bine, dar lipsește culoare din viața mea. Și dacă apare o persoană care îmi stârnește imaginația și fanteziile, alături de care îmi pot construi mental o poveste. Și, astfel, apare culoarea în viața mea.

Mulți povestesc despre infidelitate ca fiind un „portal” care i-a ajutat să descopere părți din ei despre care credeau că sunt pierdute, și-au redescoperit senzualitatea, faptul că suntem atrăgători. Însă, dacă pentru cel care e infidel pentru a aduce culoare în viața lui, pentru partener această infidelitate devine o trădare și poate însemna prăbușirea și finalul relației.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Gáspár Gyorgi - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Gáspár Gyorgy este, așa cum se intitulează chiar el, expert național și formator de opinie în sănătate relațională. • Psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu o experiență de peste 16 ani. • Președinte și membru ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult