Gaspar Gyorgy: revoluția digitală a încurajat infidelitatea virtuală

Infidelitatea virtuală este o formă de infidelitate.

Infidelitatea virtuală este și ea tot o formă de infidelitate. Atunci când vine vorba de trădare sau de infidelitate, social media a înlesnit aceste fenomene. Psihologul Gaspar Gyorgy ne-a povestit în CSID.RO Live mai multe despre cum revoluția digitală a încurajat infidelitatea virtuală.

Este mult mai simplu acum să îți cauți un fost partener sau un iubit din liceu de care ai fost extrem de îndrăgostit)ă) și să vezi ce mai face, cum îi mai merge. Acum tot ce trebuie să faci este să te așezi la computer sau să-ți deschizi telefonul și să dai un search pe FB sau Instagram. „Dacă imaginația mea este destul de stârniă, nu mă voi mulțumi doar cu obținerea unor informații, ci voi da și un Like pentru a capta atenția acelei persoane, voi da o cerere de prietenie și în maniera asta începe să se construiască ceva ce, pe moment, mă face să-mi spun că nu e niciun pericol, pentru că totul e la distanță, pentru că acea persoană e căsătorită, să zicem”, spune psihologul Gaspar Gyorgy în CSID.RO Live.

Însă apare acea întrebare; „Ce-ar spune partenerul meu dacă ar ști că mă implic în astfel de comportamente?” sau”Ce-aș face eu dacă aș afla că partenerul meu s-ar implica în astfel de comportamente?”

Deci e important de știut că infidelitatea poateveni cu multă energie pozitivă într-o primă fază, și ne poate zgândări orgoliul în multe puncte de vedere, însă nu e singura strategie pentru ca noi să luăm legătura cu părțile prierdute din noi. Însă este o strategie ușoară, la îndemână. Pentru că este mult mai ușor să investesc energie și imaginație într-o nouă poveste de iubire sau să reaprind o flacără stinsă de mai mulți ani, decât să muncesc pentru a aduce starea de bine în relația mea oficială, în căsnicia mea. Acolo e posibil să fie gânduri care să îmi spună că e prea târziu, nu merită, n-are rost, oamenii nu se schimbă. Infidelitatea virtuală ne menține  în zona noastră de confort, fără să ne dăm seama care sunt costurile pe care urmează să le plătim.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Gáspár Gyorgi - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Gáspár Gyorgy este, așa cum se intitulează chiar el, expert național și formator de opinie în sănătate relațională. • Psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, cu o experiență de peste 16 ani. • Președinte și membru ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psiholog clinician și psihoterapeut relațional
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult