Dr. Valentina Boantă, medic de familie: lista de analize recomandate copiilor

Dr. Valentina Boantă, medic specialist medicină de familie în cadrul Clinicii SANADOR Floreasca, trece în revistă lista de analize recomandate copiilor.

Pachetul de analize recomandate copiilor se stabilește în funcție de vârsta copilului, de statusul biologic al copilului. Există copii care se îmbolnăvesc mai frecvent, iar alții mai rar. Alte criterii în funcție de care se stabilește lista de analize sunt examentul clinic general, istoricul medical curent, istoricul familial. Există și analize obligatorii la intrarea în colectivitate, în creșă, grădiniță sau școală.

Copiilor le recomandăm de obicei hemoleucograma și sideremia (fierul) astfel încât să putem să corectăm deficitul de fier cu un supliment, în cazul unei anemii. De asemenea, recomandăm obligatoriu evaluarea calciului ionic și seric. Copiilor le evaluăm și transaminazele pentru că mulți dintre copii răcesc, mămicile le dau antitermice, iar acestea sunt și toxice hepatice.

Pentru intrarea în colectivitate sunt obligatorii exudatul nazal, cel faringian, examenul coproparazitologic și o coprocultură. Eu le recomand tuturor pacienților mei mici și dozarea vitaminei D, foarte importantă în metabolismul oaselor și pentru dezvoltarea armonioasă a copilului” ne-a declarat în cadrul CSID.RO Live dr. Valentina Boantă, medic specialist medicină de familie în cadrul Clinicii SANADOR Floreasca.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Valentina Boantă - Medic specialist medicină de familie
Dr. Valentina Boantă este Medic specialist Medicină de familie, medic cu o importantă experiență în specialitate, care consultă atât adulți, cât și copii, astfel că întreaga familie poate beneficia de servicii medicale profesioniste.
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist medicină de familie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult