Florin Cujbă: Cum ne pregătim corpul pentru vară

Am stat de vorbă cu Florin Cujbă, personal trainer și lifestyle fitness coach, care ne-a explicat cum ne putem împrieteni cu sportul.
  • Publicat:

După ce am traversat o perioadă dificilă, putem spune că viața ni s-a schimbat din multe puncte de vedere. Foarte multe persoane au devenit mai sedentare și s-au împrietenit cu frigiderul și canapeaua, aspecte care au dus nu numai la apariția tulburărilor alimentare și lipsa activității fizice, ci și la apariția durerilor de spate. Am stat de vorbă cu Florin Cujbă, personal trainer și lifestyle fitness coach, care ne-a explicat cum ne putem împrieteni cu sportul, dar și cum putem ameliora durerile nedorite de spate.

Sedentarii, la sport!

Întrebat ce ar trebui să facă o persoană sedentară pentru a deveni mai activă, Florin Cujbă menționează că „în primul rând nu trebuie să înceapă antrenamente grele, pentru că asta o să ducă la o lipsă de energie în final, scade motivația și renunță. Aș recomanda înainte câteva exerciții de postură, de activare a musculaturii coloanei vertebrale și activarea musculaturii din fiecare articulație, pentru că este important ca ele să fie „unse” înainte de antrenament și, mai important de atât, pentru a evita accidentările”.

Florin Cujbă: „Indiferent că vrei să te îngrași sau să slăbești, bea apă!”

Nutriția joacă și ea un rol extrem de important în tot acest proces.

„Sfatul meu este să goliți frigiderul de orice tentație și să lăsați acolo apa, pentru că apa stă la baza tuturor reacțiilor chimice din organism, fie că vrei să slăbești, fie că vrei să te îngrași, trebuie să consumi apă, după care avem nevoie de multe fructe și legume, care de asemenea conțin o cantitate reală de apă în compoziția lor și ajută în continuare la hidratare și aș recomanda și pește, fructe de mare, mai ales seara, pentru că aveți nevoie de o digestie liniștită peste noapte”, explică Florin Cujbă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult