Durerile menstruale: sunt sau nu normale? Mihaela Brăilescu spulberă mitul și vine cu soluții pentru disconfortul menstrual!

Mihaela Brăilescu, nutriționist și health coach certificat internațional, explică ce e de făcut dacă avem dureri menstruale.

Durerile menstruale sunt resimțite de multe femei și sunt percepute ca fiind ceva normal. Însă Mihaela Brăilescu, nutriționist și health coach certificat internațional, spune că disconfortul menstrual ar trebui abordat și rezolvat printr-un stil de viață sănătos.

De ce apar durerile menstruale puternice?

“Vorbim despre un mit, acela că durerile menstruale sunt normale, că sindromul premenstrual este normal. Aceasta este adevărat într-o oarecare măsură.

Avem simptome, absolut, dar nu este normal ca femeile să simtă dureri puternice, să fie incapacitate, să nu poată ieși din casă, să aibă sângerări abundente, să fie deprimate, să simtă că sunt alte persoane de la o săptămână la alta.

Și asta se întâmplă în primul rând din cauza modificărilor de stil de viață, a scăderii calității alimentației, a acelor tipare de alimentație foarte haotice (mult zahăr, multe băuturi carbogazoase, cafele în loc de mâncare, cure de slăbire). Există și femei care pur și simplu nu mănâncă legume, mănâncă absolut haotic.

Femeile trebuie să înțeleagă că sistemul nostru hormonal și tot ce ține de ciclicitate, menstruație răspund în mod direct la alimentație și la stilul de viață.

Deci imediat ce începi să faci schimbări bune, vei vedea îmbunătățirea stării tale, în sensul că dispar din dureri. Se reduc durerile de cap, se poate curăța pielea, dormi mai bine, ai mai multă energie, nu-ți mai vine să te închizi în casă și să-ți pui pătura în cap.

Cum scăpăm de durerile menstruale puternice?

E nevoie de o dietă mai bună, mai hrănitoare, e nevoie de legume mai multe, de semințe, nuci, de mai multe fibre. Trebuie mai puține cafele, mai puțin alcool spre deloc, la fel și cu tutunul. Acestea sunt primele lucruri și cele mai importante. Apoi, e nevoie de îmbunătățirea tiparelor de somn. Din cauza excesului de lumină artificială și a device-urilor electronice, foarte multă lume ajunge să se culce mult mai târziu. Nici nu știu de ce, dacă îi întrebi. Pur și simplu nu pot adormi mai devreme, chiar dacă se gândesc la asta și ar dori asta. Aici sunt importante disciplina și igiena somnului ca să se poată culca mai devreme și să doarmă profund pe toată durata nopții. Doar atunci se produce recalibrarea la nivel hormonal, sistemul își dă un fel de reboot pe durata somnului și o putem lua cu o zi nouă de la capăt într-un mod fresh” recomandă Mihaela Brăilescu, nutriționist și health coach certificat internațional.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Mihaela Brăilescu - Nutriționist și health coach
Mihaela Brăilescu este un consilier care se adresează femeilor ce își doresc să se cunoască mai bine, să fie mai sănătoase și împăcate cu fertilitatea lor. Experiență și certificări Dietitician - Nutriționist - Universitatea de Medicină și Farmacie "Gr. T. Popa" Iași Certified ...
citește mai mult