Dr. Vlad Ciurea: Am văzut peste 23.000 de creieri. Cum s-a schimbat acest organ complex de-a lungul timpului

  • Publicat:
  • Actualizat:

Creierul omenesc a evoluat fantastic în ultimii zeci de ani, a declarat profesorul Vlad Ciurea în cadrul emisiunii Marius Tucă Show transmisă pe gandul.ro. Potrivit medicului, generația de acum prinde totul din zbor.

„Lucrez cu 8 studenți foarte devotați și foarte deștepți, imediat îmi dau replica. Legăturile neuronale se fac mai repede acum. Telefoanele, tabletele ajută la dezvoltarea cerebrală, dar e important să nu devenim dependenți de ele, să gândim și cu capul nostru, să citim în fiecare zi. Primul lucru pe care mulți îl fac greșit dimineața este să verifice telefonul.”

Pe de altă parte, profesorul Ciurea spune că trebuie să ne adaptăm tehnologiei.

„Să ne întoarcem cu 40 de ani în urmă. Ne-am adaptat la avion, la mașină, la conducerea automată. Țin minte că mi-a luat câteva ore să învăț cum se folosește schimbătorul automat. Acum un copil învață imediat. Deci ne adaptăm foarte repede. Creierul are o capacitate incredibilă de acumulare a informațiilor”, a adăugat medicul.

Emisiunea integrală cu medicul neurochirurg Vlad Ciurea poate fi urmărită mai jos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Prof. Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea - Medic primar neurochirurgie
Dl Dr. Alexandru-Vladimir Ciurea este medic neurochirurg român. A înființat Departamentul de Cercetare în Neuroștiințe al Spitalului Clinic „Bagdasar-Arseni”, a condus și a fost implicat în aproape 20 proiecte de cercetare naționale și internaționale. Este coordonator al departamentului ...
citește mai mult