Dr. Viviana Iordache: suplimentele pentru căderea părului

Căderea părului și soluțiile pentru această problemă au fost discutate pe larg în emisiunea CSID.RO Live, alături de medicul Viviana Iordache.

Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, a expus în cadrul interviului din CSID.RO cauzele căderii părului. Una dintre acestea este la ora actuală și infectarea cu SARS-COV-2.

„Sunt 3 mecanisme implicate în caderea părului pe fondul COVID-19. Unul este cel imunologic, similar cu cel din bolile autoimune. Căderea părului apare din primele zile ale bolii, este mai mare la persoanele care fac forme mai grave și se oprește în câteva săptămâni. Al doilea mecanism este din cauza pierderilor de substanțe nutritive și de lichide. Cu acestea s-au confruntat persoanele care au făcut forme severe și au necesitat terapie intensivă. Al treilea mecanism apare la pacienții care au avut terapie cortizonică, cu doze mari de dexametazonă” ne-a declarat medicul Viviana Iordache.

De asemenea, dr. Viviana Iordache ne-a reamintit faptul că, de-a lungul vieții, cu toții ne putem confrunta cu căderea părului. În plus, se estimează că, în jurul vârstei de 40 de ani, avem jumătate din părul pe care îl aveam la 20 de ani. Iar aceasta este o situație fiziologică normală. Însă există anumite categorii de persoane care pot pierde mai mult de jumătate din păr și din cauza altor factori. Iată ce soluții există!

„Persoanele care țin diete, cele care se confruntă cu infecții serioase, pacienții cu anemii ar trebui să-și ajusteze alimentația. Aceasta trebuie să includă alimente care conțin fier, precum spanacul și frunzele verzi. Iar dacă lipsa de fier este foarte accentuată, trebuie să se ia suplimente. În plus, trebuie să consumăm proteine animale, mai ales după perioadele de post. Iar cei care nu consumă produse de origine animală, pot lua suplimente cu proteine” a adăugat medicul Viviana Iordache.

Ce alte suplimente ar trebui să luăm dacă ne confruntăm cu căderea părului puteți afla din interviul video, realizat cu medicul primar dermatolog Viviana Iordache!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult