Îngrijirea părului: sfaturi de la dr. Viviana Iordache

Îngrijirea părului este un demers care trebuie să includă pe lângă alimentație și suplimente cu vitamine, dacă este cazul, și evitarea produselor agresive pentru scalp.

Îngrijire părului trebuie să facă parte din rutina zilnică a oricărei persoane, în primul rând prin cele mai bune alegeri alimentare. Apoi, o condiție esențială este să evităm produselor agresive pentru păr. Și nu în ultimul rând, trebuie să fim atenți dacă pierdem mult păr pentru repara căderile masive.

Îngrijirea părului: de ce ne cade?

Căderea părului are mai multe cauze. Dr. Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică în interviul video cauzele pierderii anormale a firelor de păr. Acestea pot fi genetice, hormonale sau nutriționale. Căderi importante ale părului se pot produce după naștere sau în timpul alăptării. Și contraceptivele pot produce căderea părului, la fel ca anemia. Însă o cauză importantă pentru căderea părului este o alimentație dezechilibrată, din care lipsesc proteinele animale.

Îngrijirea părului: ce e de făcut?

Pentru ca îngrijirea părului să fie eficace, trebuie să avem în primul rând grijă la ceea ce folosim pentru scalp. Dr. Viviana Iodache, medic primar dermatolog, semnalează folosirea greșită a produselor grase, precum uleiul de ricin. Folosite excesiv pe scalp, acestea pot provoca căderea excesivă a părului. Atenție și la folosirea dispozitivelor pentru styling. Placa și ondulatorul, folosite în exces, deshidratează firul de păr și astfel, acesta se rupe mai ușor pe lungime.

Când mergem la dermatolog?

Dacă măsurile pentru îngrijirea părului nu dau rezultate și părul cade în exces, atunci se impune vizita la dermatolog. De asemenea, în unele situații, persoanele care se confruntă cu căderi masive de păr pot solicita opinia endocrinologului și ginecologului.

Suplimentele cu vitamine și minerale pot ajuta în îngrijirea părului, dar acestea ar trebui luate la sfatul medicului. De altfel, o alimentație echilibrată, care conține cantități optime de carne, legume și fructe asigură nutrienții de care are nevoie firul de păr.

Mai multe informații despre îngrijirea părului puteți accesa și din interviul video realizat cu medicul primar dermatolog Viviana Iordache!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Viviana Iordache - Medic primar dermatolog
Dr. Viviana Iordache este Medic Dermatolog și coordonator al Clinicii Medicum.  Educație și parcurs profesional A absolvit Facultatea de Medicină Bucureşti în 1995; Are specializare în dermatologie la Spitalul Clinic Colentina 1995-2000, medic specialist dermatolog din 2000; A colaborat ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult