CSID Fitness: Exerciții pentru tonifierea mușchilor fesieri

Împărtășesc cu tine, draga mea, 5 exerciții pentru tonifierea mușchilor fesieri, care pot fi făcute acasă, din picioare. Te poți folosi de benzi elastice.
  • Publicat:

Exerciții pentru tonifierea mușchilor fesieri? Chiar dacă sălile s-au redeschis, multe persoane nu se simt în siguranță având în vedere că sunt locuri destul de aglomerate. Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la activitatea fizică. Dacă este ceva ce m-a ajutat perioada pandemiei de COVID-19 să fac a fost să mă disciplinez în privința sportului și să devin o persoană mult mai activă.

Așadar, încă din luna martie, de când ”s-a strigat lockdown” am început să fac sport în fiecare zi. Ce-i drept, la început nu am avut niciun pic de motivație, dar am știut că singurul obstacol sunt eu și, indiferent de dispoziția pe care o aveam încercam să nu treacă o zi fără să fac sport. Bineînțeles, au existat și pauze ca organismul să se refacă. Weekend-urile.

Cum a început totul? Dacă dai o căutare pe Youtube de programe de antrenament acasă, opțiunile sunt nelimitate. M-am abonat la canalul unei tipe cu care am simțit că rezonez și ale cărei programe de antrenament am considerat că mi se potrivesc și așa am început, ușor-ușor, să îmi aleg exact exercițiile pe care voiam să le fac și grupa musculară pe care voiam să o lucrez, indiferent că era de 10 minute sau de 40. Fiecare minut în care faci sport contează și se vede în timp.

După câteva săptămâni, rezultatele au început să apară și, văzând cum corpul meu începe să se schimbe (am uitat să menționez că nu am respectat alimentația, dar slavă Domnului, mă ajută vârsta și metabolismul!), a apărut și motivația și dorința de a deveni cea mai bună variantă a mea. Pe lângă faptul că am făcut o schimbare pentru mine, am și învățat ce exerciții mi se potrivesc și cum să le execut astfel încât să simt cum corpul lucrează.

Exerciții pentru tonifierea mușchilor fesieri

Din toată această experiență, împărtășesc cu tine, draga mea, 5 exerciții pentru tonifierea mușchilor fesieri, care pot fi făcute acasă, din picioare. Te poți folosi de un scaun sau o piesă de mobilier pentru a avea un punct de sprijin, iar dacă simți că vrei să crești dificultatea, poți folosi benzi elastice.

Exercițiul 1. Pune banda elastică în zona gambelor și du în spate fiecare picior în timp ce ții mușchiul încordat. Fă 3 serii a câte 12-15 repetări cu fiecare picior. Pentru mai mult sprijin te poți ține de un scaun sau alt obiect de mobilă.

Exercițiul 2. Mută banda elastică în zona coapselor și extinde piciorul în lateral. Fă 3 serii a câte 12-15 repetări cu fiecare picior.

Exercițiul 3. Genuflexiuni. La fiecare ridicare tragi bazinul în față în timp ce încordezi mușchii fesieri. Fă 3 serii a câte 12-15 repetări.

Exercițiul 4. Mută banda elastică sub genunchi, iar din poziție de genuflexiune extinde genunchii spre exterior. Fă 3 serii a câte 12-15 repetări.

Exercițiul 5. Menține poziția de genuflexiune în timp ce încordezi mușchii fesieri. Fă 3 repetări de câte 1 minut sau cel puțin 30 de secunde.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Web-Editor
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Alimente care scad colesterolul rău
Alimente care scad colesterolul rău