Terapia Vampir, nu doar pentru piele! Cum ajută tratamentul PRP creșterea părului

Medicul estetician Iancu Morad explică faptul că Terapia Vampir, cunoscută și ca PRP nu este folosită doar pentru ten, ci și pentru păr.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Terapia Vampir, nu doar pentru piele! Cum ajută tratamentul PRP creșterea părului
Terapia Vampir, nu doar pentru piele! Cum ajută tratamentul PRP creșterea părului

Din ce în ce mai mulți oameni se confruntă cu problema căderii părului, ori cu subțierea accelerată a firelor de păr. Cauzele pot fi de ordin hormonal ori provin de la modul în care ne spălăm, vopsim ori coafăm părul. Subțierea firului de păr devine astfel un fenomen frustrant, atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Pentru a combate această problemă, medicul chirurg estetician Iancu Morad spune că eficientă este și Terapia Vampir, tratamentul de tip PRP, care are ca efect consolidarea rădăcinii și stimularea creșterii altor noi fire.

„Terapia Vampir este eficientă nu doar la nivelul tenului, pentru reducerea ridurilor, dar și la nivelul scalpului”, spune medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Specialistul explică în ce mod decurge tratamentul, ce rezultate are și cine are nevoie de această intervenție.

Ce este Terapia Vampir pentru păr?

„Terapia PRP pentru păr este un tratament medical în trei etape. Se recoltează sânge de la pacient, se procesează, se îmbogățește cu ingrediente benefice, iar cocktailul obținut se reinjectează la nivelul scalpului. Tratamentul stimulează creșterea naturală a părului și îngroșarea firelor de păr”, explică medicul chirurg estetician Iancu Morad.

Etapele tratamentului

Pentru rezultate optime, este nevoie cam de trei tratamente la distanță de 4-6 săptămâni, iar apoi tratamente de întreținere la fiecare 4-6 luni.

Pasul 1

Se recoltează sânge, de obicei din vena brațului, iar apoi este introdus într-o centrifugă.

Pasul 2

După aproximativ 10 minute în centrifugă, sângele se va separa în trei straturi:

  • plasmă săracă în trombocite
  • plasmă bogată în trombocite
  • globule roșii

Pasul 3

”Plasma bogată în trombocite este extrasă într-o seringă și apoi injectată în zona scalpului pentru a stimula creșterea și sănătatea firului de păr”, spune medicul estetician Iancu Morad.

Cui se adresează tratamentul PRP?

„Tratamentul este potrivit mai ales după vârsta de 30 de ani, atunci când multe femei observă că părul începe să se rărească, să cadă mai mult decât o făcea anterior. Acest lucru se întâmplă atât din pricina înaintării în vârstă, cât și din cauza agresiunii la care părul este supus adesea. Și vorbim aici despre expunerea la soare, spălările foarte dese, vopsirile repetate, coafatul zilnic. Astfel ajungem să vedem că părul nu mai ajunge la aceeași lungime din trecut, volumul podoabei capilare se reduce, iar firele de păr își pierd strălucirea.

Totodată, tratamentul PRP este potrivit și pentru bărbații care încep să observe pierderea părului”, spune medicul estetician Iancu Morad.

Recuperarea post tratament

„Recuperarea post terapie este rapidă. Prin rapidă înțelegem că pacientul sau pacienta își poate relua activitățile zilnice imediat după efectuarea tratamentului. Efectele încep să se vadă după câteva săptămâni, când părul începe să se regenereze, să strălucească”, adaugă Dr. Iancu Morad.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Epilarea IPL: de ce se face toamna?
Epilarea IPL: de ce se face toamna?
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”