Dr.Viviana Iordache, medic primar dermatolog: ce putem păţi dacă nu folosim corect măştile şi dezinfectaţii VIDEO

Dr.Viviana Iordache, medic primar dermatolog, explică modul cum trebuie să purtăm măştile şi cum trebuie folosiţi corect dezinfectaţii.

La ora actuală, purtarea măştilor şi folosirea produselor dezinfectante fac parte din seria de recomandări medicale pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Există anumite categorii de persoane cum sunt cadrele medicale, poliţiştii, militarii, curierii, personalul care lucrează cu publicul care trebuie să poarte măşti de protecţie pentru mai multe ore pe zi.

De asemenea, persoanele responsabile care respectâ recomandările în privinţa igienei apelează frecvent în această perioadă la substanţele clasice de curăţare precum săpunul, dar şi la produsele dezinfectante pe bază de alcool sau clor. În plus, multe persoane poartă şi mănuşi pentru a se proteja şi pentru a evita o eventuală răspândire a coronavirusului.

Însă medicii dermatologi atrag atenţia asupra unor consecinţe neplăcute asupra pielii şi sănătăţii care pot apărea în contextul folosirii nepotrivite a măştilor, mănuşilor şi substanţelor dezinfectante. Medicul dermatolog Viviana Iordache explică pe larg în interviul video ce trebuie să facem ca să evităm dermatitele, accentuarea unor probleme de sănătate precum acneea, dar şi cum trebuie purtate corect măştile!

 

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața