Cum te ajută produsele de curăţenie pentru dezinfectarea casei. Te pot feri de coronavirus

Află care sunt soluţiile eficiente pentru dezinfectarea casei, dar şi a pielii, pentru a te proteja de noul coronavirus
Cum te ajută produsele de curăţenie pentru dezinfectarea casei. Te pot feri de coronavirus
Poartă mănuși, mască și ochelari când cureți suprafețe cu clor Dacă nu diluezi corespunzător clorul în apă, acesta îți poate ataca pielea, iar vaporii toxici pot ajunge în ochi și plămâni. Așadar, protejează-te cu ochelari, mască și mănuși și, foarte important, folosește soluția exact așa cum este recomandat pe ambalaj. Nu uita să porți pantaloni și tricouri cu mânecă lungă, pentru a-ți proteja pielea.

Noul coronavirus poate rezista pe suprafeţe de plastic şi oţel până la 9 zile, pe carton – până la o zi, iar în aer, timp de câteva ore, atenţiona recent medicul Tudor Ciuhodaru. De asemenea, ştim că infecţia se poate transmite prin picăturile de salivă contaminate, dar şi prin intermediul materiilor fecale. De aceea, este esenţial să respectăm regulile de igienă, inclusiv acasă, precum şi măsurile de distanţare socială. Află mai jos care sunt soluţiile eficiente pentru dezinfectarea casei, dar şi a pielii!

Apă cu săpun

Este cea mai bună, ieftină şi eficientă combinaţie pentru eliminarea coronavirusului de pe piele. De ce are banalul săpun un efect atât de puternic? Puteţi citi aici explicaţia!

Spălaţi-vă pe mâini cât mai des, în special după ce mergeţi la cumpărături şi atingeţi diverse suprafeţe.

Clor

Ingredientul principal din clor, hipocloritul de sodiu, este foarte eficient împotriva virusurilor. Asiguraţi-vă că lăsaţi să acţioneze 10-15 minute pe gresie, faianţă sau altă suprafaţă pe care îl folosiţi, apoi clătiţi cu apă curată, pentru a preveni inhalarea vaporilor sau ingerarea soluţiei de către animalul de companie, dacă aveţi.

Spirt medicinal

Cel mai eficient este spirtul care are în compoziţie minimum 70% etanol. Studiile au arătat că acest ingredient distruge coronavirusul în aproximativ 30 de secunde, aşa că este indicat să se lase să acţioneze pe suprafeţe.

La fel ca în cazul clorului, spirtul distruge ARN-ul coronavirusului, dar, spre deosebire de acesta, nu trebuie clătită ulterior suprafaţa cu apă, deoarece alcoolul se evaporă şi nu presupune niciun risc pentru oameni sau animale de companie.

Şerveţele umede dezinfectante

Substanţa activă din şerveţelele dezinfectante este clorura de benzalconiu, care are efect antiseptic şi poate elimina bacteriile. În schimb, nu s-au dovedit a fi eficiente împotriva coronavirusului.

Geluri dezinfectante

Aceste produse sunt recomandate doar atunci când nu avem la îndemână o sursă de apă şi săpun. Însă, la fel ca spirtul, gelul dezinfectant pentru mâini trebuie să conţină minimum 70% etanol pentru a distruge virusul SARS-CoV-2.

Nu în ultimul rând, pentru ca riscul de infecţie cu noul coronavirus să fie redus la minimum, se recomandă aerisirea frecventă a locuinţei.