Dr. Simona Carniciu: de ce riscă forme grave de COVID-19 pacienţii cu diabet şi obezitate VIDEO

Dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet şi boli de nutriţie, explică de ce sunt atât de periculoase diabetul şi obezitatea în contextul pandemiei de coronavirus.

Diabetul şi obezitatea sunt afecţiuni foarte grave, afecţiuni care trebuie tratate cu maximă seriozitate de către pacienţi. Aceasta cu atât mai mult în contextul pandemiei de coronavirus, deoarece printre cazurile grave de infectare se numără persoanele care au diabet şi exces ponderal.

Aceste două afecţiuni au un impact devastator asupra organismului, iar inflamaţia care le insoţeşte face ca lupta cu noul coronavirus, în eventualitatea unei infectări, să fie dificilă.

Multe dintre persoanele decedate ca urmare a infectării cu coronavirus au avut forme grave de pneumonie, pe fondul diabetului şi obezităţii. În acest context, specialiştii recomandă adoptarea rapidă a unor programe de dietă, dar şi respectarea cu stricteţe a tratamentului în cazul persoanelor cu diabet. Am stat de vorbă cu dr. Simona Carniciu, medic specialist diabet şi boli de nutriţie, care explică modul cum obezitatea şi diabetul pot duce la forme grave de COVID-19!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Simona Carniciu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Dr. Simona CARNICIU este doctor în științe medicale și medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice. După aproximativ 7 ani de studiu și muncă în domeniu, dar, mai ales în cercetare, la Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Nicolae Paulescu” București, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic Primar Diabet, Nutriție și Boli Metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult