Dr. Magda Băjenaru, endocrinolog: investigaţii şi tratamente la menopauză VIDEO by CSID

Dr. Magda Băjenaru, medic primar endocrinolog, explică pe larg testele, investigaţiile şi tratamentele recomandate femeilor care intră la menopauză
22.11.2019

Menopauza este o perioadă firească din viaţa oricărei femei. Dacă la unele persoane, menopauza nu este însoţită de simptome neplăcute, la alte femei, aceasta vine la pachet cu buferuri, tulburări de dispoziţie, insomnii şi chiar afectarea memoriei.

Reducerea secreţiilor hormonale care apare ca urmare a intrării la menopauză poate fi factor de risc pentru osteoporoză sau boli cardiovasculare. De aceea, în multe situaţii, medicii pot recomanda terapiile de substituţie hormonală. Însă medicamentele pot creşte riscul de cancer mamar în anumite condiţii.

Hormonii de substituţie se iau la recomandarea medicului, după un set de analize şi investigaţii amănunţite care se fac de către o echipă de medici de diverse specialităţi. Am stat de vorbă cu medicul primar endocrinolog Magda Băjenaru, care ne-a explicat în interviul video ce trebuie să facă pas cu pas femeile care au intrat la menopauză!

Beatrice Osanu
Beatrice Osanu
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ... citește mai mult