Dr. Iulia Panțuru: importanța acidului hialuronic pentru frumusețea pielii

Dr. Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog, explică pe larg care sunt cele mai bune soluții pentru a ne păstra fermitatea pielii și pentru a combate ridurile.

În cadrul interviului video pe care ni l-a acordat, dr. Iulia Panțuru a trecut în primul rând în revistă câteva aspecte importante legate de acidul hialuronic și cum contribuie această substanță la menținerea fermității și frumuseții pielii.

„Acidul hialuronic este o substanță naturală produsă de corpul uman. Acidul hialuronic se găsește în cantități mari în articulații, în ochi, însă peste 50 la sută din cantitatea totală de acid hialuronic a corpului o regăsim în piele.

Este o componentă extrem de importantă a dermului, conferă volum acestei matrici extracelulare în care stau toate celulele noastre, toate fibrele.  Acidul hialuronic este produs de aceleași celule care produc colagenul și elastina, fibroblastele. La nivelul epidermului, stă mai mult extracelular și la fel, conferă volum.

Proprietatea principală a acidului hialuronic este aceea de hidratare. Acidul hialuronic din derm are capacitatea de a lega cam de 1000 de ori greutatea sa în apă. Deci un gram de acid hialuronic leagă cam 1000 de apă.

În momentul în care scade această cantitate pentru că organismul produce și degradează această cantitate permanent, atunci volumul începe să scadă, încep să apară ridurile, pielea își pierde din elasticitate, se lasă și practic îmbătrânește mult mai repede”  spune dr. Iulia Panțuru, medic specialist dermatolog.

Există o serie de factori de risc care afectează pielea și producția de acid hialuronic, având drept efect îmbătrânierea prematură a pielii. Expunerea excesivă la soare, fumatul, odihna insuficientă, dieta săracă în legume și fructe, consumul redus de apă, toate pot afecta pielea.

Astfel, pentru a ne bucura cât mai multă vreme de o piele fără riduri, aceste obiceiuri trebuie schimbate. Pe lângă adoptarea unui stil de viață sănătos, hidratarea pielii și implicit aspectul frumos al acesteia se realizează și prin folosirea produselor cosmetice pe bază de acid hialuronic.

Cum funcționează acestea în favoarea pielii explică pe larg în interviul video medicul dermatolog Iulia Panțuru!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Iulia Panțuru - Medic specialist dermatolog
Dr. Iulia Panțuru este medic specialist Dermatologie și Estetică medicală în cadrul Clinicii MEDIUM. Experiență profesională 1 Dec 15 – Prezent Medic specialist Dermato-venerologie, Estetică Medicală Clinică Medicum, București (România) 1 Oct 15 – Prezent Doctorand în Medicină ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist dermatolog
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult