Dr. Ioana Simian: tratamente şi soluţii pentru acnee VIDEO BY CSID

Dr. Ioana Simian, medic primar dermatolog în cadrul Medicover, explică pe larg care sunt cele mai bune tratamente şi soluţii pentru pacienţii diagnosticaţi cu acnee.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Cu toţii ne-am confruntat cel puţin o dată în viaţă cu apariţia unor coşuri la nivelul pielii. Dacă la unele persoane, acestea au trecut fără să lase semne, la altele, au persistat pentru că erau semne ale unei probleme cutanate care impune tratament medical. Este vorba de acnee, frecventă mai ales la adolescenţi, însă diagnosticată şi la maturitate.

Primul pas important pentru a scăpa de leizunile de acnee este vizita la medic. Acestea nu trebuie neglijate sau tratate cu diverse unguente recomandate de prieteni sau descoperite pe Internet. Medicul dermatolog este singurul în măsură să diagnosticheze acneea şi să recomande cel mai bun tratament.

Acneea are un impact deosebit şi asupra încrederii de sine, care se diminuează ca urmare a afectării tenului. Însă situaţia se poate îmbunătăţi simţitor datorită medicamentelor, produselor cosmetice recomandate de dermatolog, dar şi reducerii consumului de alimente hipercalorice, precum dulciurile concentrate sau junk food-ul.

Aflaţi care sunt cele mai eficace sfaturi şi terapii care combat acneea şi readuc încrederea de sine din interviul video realizat cu dr. Ioana Simian, medic primar dermatolog în cadrul Medicover!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Ioana Simian - Medic primar dermatolog
Dr. Ioana-Silvia Simian este Medic Primar Dermatologie în cadrul Spitalului Clinic Medicover din București. Educație Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila - București https://umfcd.ro/ Rezidențiat - Clinică de Dermatovenerologie a Spitalului Clinic Colentina Medic rezident, ...
citește mai mult
Sărăcia poate cauza boli de inimă
Sărăcia poate cauza boli de inimă