Dr. Gina Chiriac: ce este meditația coerenței și cum ajută creierul

Meditația coerenței are un rol important în echilibrarea emoțională și cea a sănătății.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Meditația coerenței presupune un exercițiu de respirație conștientă ce aduce echilibru în organism. Dr. Gina Chiriac, președinte ARPI și psihoterapeut, ne-a explicat într-una dintre emisiunile CSID.RO  Live ce este meditația coerenței și care sunt beneficiile ei.

Cercetătorii de la Institutul American HearthMath sunt părinții acestui program al meditației de coerență, o meditație cu multiple beneficii. „Am avut privilegiul să îl cunosc pe cel care a inițiat acest program la un curs al doctorului Dispenza și am înțeles cât de benefică este această coerență”, ne-a povestit Dr. Gina Chiriac.

Coerența este o stare de armonie. Din punct de vedere al fizicii cuantice coerența este o frecvență armonioasă. Atât creierul, cât și corpul nostru funcționează în două dimensiuni: în dimensiunea fizică, dar și pe benzi de frecvență. Noi, ca sistem viu, putem emite o anumită frecvență. În momentul în care cele două benzi de frecvență – cea a creierului și cea a inimii –  sunt acordate, creăm ceea ce se numește starea de coerență. Aceasta se transmite la nivel celular și fiecare atom – având o dublă calitate aceea de particulă, dar și de undă, poate să vibreze pe o stare coerentă și să producă la nivel chimic substanțele specifice stării de armonie, deci sănătății. „Asta înseamnă că nu mai e nevoie neapărat să tratăm diferit ficatul sau rinichiul sau alt organ care suferă, pentru că noi ne schimbăm frecvența ca sistem viu”, spune Dr. Gina Chiriac. În momentul în care atingem această stare de coerență, se produc ceea ce se cheamă vindecările miraculoase. Apar remisii ale unor boli și în felul acesta se obține starea de sănătate a întregului organism, nu doar a acelui organ bolnav.

Știința descoperă, astfel, o anumită posibilitate prin care noi ne putem antrena creierul astfel încât să contribuim activ la obținerea stării de sănătate folosind frecvența sistemului viu care suntem.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Gina Chiriac - Psihoterapeut
Dr. Gina Chiriac este psihoterapeut, formator și supervizor în psihoterapie integrativă certificat european și național (EICP)Este președintele fondator al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă (ARPI) și al Institutului European de Studii pentru Terapia Copiilor și Adolescenților ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psihoterapeut
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult
Cum alegi tipul de mascara potrivit?
Cum alegi tipul de mascara potrivit?