Dr. Cristina Teodorescu: estetica ginecologică

Dr. Cristina Teodorescu, medic specialist obstetrică-ginecologie, explică pe larg procedurile din estetica ginecologică, precum laserul și terapiile PRP.
02.02.2021 | Beatrice Osanu

Procedurile din estetica ginecologică sunt tot mai solicitate și de femeile din România. Unul dintre medicii care le aplică este și dr. Cristina Teodorescu, medic specialist obstetrică-ginecologie.

Medicul ne-a explicat pe larg în interviul video în ce constau intervențiile din estetica ginecologică și care sunt beneficiile pentru persoanele care apelează la acestea.

„În primul rând, noi ne propunem să le redăm femeilor siguranța de sine. Aceasta pentru că problemele ginecologice care pot apărea în decursul vieții le afectează nu numai din punct de vedere medical, cât și psihic. E foarte important să ne simțim bine în propria piele, iar estetica ginecologică reușește să rezolve problemele care țin de partea emoțională, psihică a unei femei. În plus, estetica ginecologică poate rezolva și disfuncțiile care apar odată cu trecerea timpului sau ca urmare a evenimentelor care pot apărea în viața noastră” spune dr. Cristina Teodorescu.

Unul dintre beneficiile procedurilor din estetica ginecologică este îmbunătățirea calități vieții sexuale. Aceste proceduri s-au adăugat în ultimii ani binecunoscutelor exerciții Kegel. Este vorba atât despre proceduri estetice non invazive care folosesc laserul, dar și despre terapiile cu PRP (plasmă îmbogățită cu plachete). Terapia PRP are drept indicație disfuncțiile sexuale, dar și pierderea troficității țesuturilor din sfera genitală.

„În ceea ce privește laserul, noi îl recomandăm doamnelor care suferă de atrofie vaginală. În cazul atrofiei, mucoasa vaginală devine mai uscată, mai friabilă, nu se mai lubrifiază corespunzător. Ne așteptăm ca 80 la sută dintre femeile intrate la menopauză să sufere de această problemă pe care laserul o poate rezolva” adaugă medicul Cristina Teodorescu.

Mai multe amănunte despre intervențiiel estetice din sfera genitală oferă în interviul video medicul Cristina Teodorescu.