Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)

Dr. Cazacu Corrado, medic specialist chirurgie dento-alveolară, fondator al Clinicii de Implantologie Dentară DentOP, trece în revistă simptomele, diagnosticul și soluțiile pentru boala parodontală (parodontoză).

Boala parodontală reprezintă o infecție care afectează gingiile. Autoritățile medicale americane spun că incidența este de peste 47 la sută la tinerii cu vârsta de cel puțin 30 de ani. La persoanele de peste 65 de ani, boala parodontală ajunge la o incidență de 70 la sută.

„Boala parodontală reprezintă infecția țesuturilor de susținere a dintelui. Adică gingia și osul din jurul rădăcinii care susțin dintele se îmbolnăvesc din diverse cauze. În principiu, se inflamează, se infectează, dor, iar acea gingie și osul încep să se retragă.

Există anumiți factori cauzanți pentru boala parodontală, dar și factori care predispun la această boală. În principiu, fumătorii sunt cei mai predispuși să facă o formă de boală parodontală mai agresivă. Motivul este acela că țigara conține anumite substanțe care strangulează vasele de sânge care hrănesc osul din jurul rădăcinilor dinților. Acesta se retrage și dintele începe să se miște.

De asemenea, mai sunt pacienții care nu realizează o igienă dentară corectă și nu fac nici acea vizită regulată la medicul dentist. Tartrul care se acumulează în jurul rădăcinilor favorizează evoluția bolii parodontale.

Nu aș putea spună că vârsta în sine te predispune să faci această afecțiune. Ține mai mult de igienă și de factorii predispozanți precum fumatul.

Aș vrea să accentuez asupra plăcii bacteriene ca factor de risc al bolii parodontale. Dacă nu este curățată cum trebuie, placa bacteriană, formată din resturi alimentare care se depun pe suprafața dentară și care vin în contact cu gingia, duce la inflamație.

La început, inflamația apare ca o gingivită, cu acea sângerare banală pe care o observăm la periajul dentar. Dacă nu ne alarmăm și nu mergem la medicul dentist, e posibil ca aceasta să evolueze spre o formă de boală parodontală” ne-a declarat dr. Cazacu Corrado, medic specialist chirurgie dento-alveolară,  fondator al Clinicii de Implantologie Dentară DentOP.

Ce riscuri grave implică boala parodontală și ce soluții moderne există la ora actuală, aflați din interviul video realizat cu dr. Cazacu Corrado, medic specialist chirurgie dento-alveolară, fondator al Clinicii de Implantologie Dentară DentOP.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Cazacu Corrado - Medic specialist chirurgie dento-alveolară
Dr. Corrado Cazacu este Medic Specialist Chirurgie Dento-Alveolară, iar pasiunea pentru chirurgie orală caracterizează parcursul său profesional. După absolvirea facultății de stomatologie, dl Dr. Corrado a decis să se specializeze în chirurgie dento-alveolară. Pe parcursul celor 3 ani de ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic specialist chirurgie dento-alveolară
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult