Dr. Bogdan Gușanu: disfuncțiile erectile și viața de cuplu

Dr. Bogdan Gușanu, medic primar urolog, explică modul în care disfuncțiile erectile netrate pot afecta viața de cuplu.

Prezent într-una dintre edițiile CSID.RO Live, dr. Bogdan Gușanu, medic primar urolog, a vorbit pe larg despre o problemă de sănătate și de cuplu cu care se confruntă mulți români: disfuncția erectilă.

„Așa cum arată și statisticile, disfuncția erectilă este din păcate o afecțiune frecventă în zilele noastre. Un studiu efectuat acum câțiva ani arăta la nivel mondial o prevalență a bolii care se ridica la aproximativ 300 de milioane de bărbați. Aceasta înseamnă aproape 10 la sută din populația masculină a lumii.

Nu cred că România face excepție în privința incidenței disfuncției erectile. Dacă am extrapola această statistică, probabil că între 800 de mii și un milion de bărbați din România suferă sau au suferit în trecut de un episod de disfuncție erectilă.

Din fericire, astăzi există mijloace terapeutice complexe care pot duce la rezolvarea acestei probleme” ne-a declarat medicul Bogdan Gușanu.

Cauzele disfuncției erectile sunt diverse și pot fi clasificate în funcție de vârstă. „La bărbatul tânăr, predomină anumite cauze și mă refer în special la cele funcționale, la așa-numita disfuncție erectilă psihogenă. Tot la persoanele tinere, cauzele disfuncției erectile pot fi bolile cu transmitere sexuală, care afectează glanda prostatică.

Odată cu înaintarea în vârstă, patologia se schimbă și apar cauzele organice ale disfuncției erectile. În special, circulația arterială de la nivelul organului sexual masculin are de suferit. Iar această suferință apare ca urmare a unor factori multipli” adaugă dr. Bogdan Gușanu.

Care sunt afecțiunile și obiceiurile care pot duce la disfuncție erectilă puteți afla din intervenția video a medicului primar urolog Bogdan Gușanu din emisiunea CSID.RO Live.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Bogdan Gușanu - Medic primar urologie
Dr. Bogdan Gușanu este medic primar urolog cu peste 15 ani experiență. Cu o preocupare constantă pentru servicii medicale de înalta calitate și numeroase lucrări publicate, Dr. Gușanu este implicat activ în îngrijirea atentă a pacienților în cadrul Clinicii Medicover. Aplică în premieră ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar urologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult