Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea

Știm că stresul este cunoscut ca fiind principalul inamic din viața noastră, dar aflăm de la Andreea Ioniță, terapeut, că acesta este o alegere.

Știm că stresul este cunoscut ca fiind principalul inamic din viața noastră, dar aflăm de la Andreea Ioniță, terapeut, că acesta este o alegere.

Andreea Ioniță, despre cauzele profunde ale stresului

„Există cauze mai profunde ale stresului decât circumstanțele exterioare nouă. Este foarte ușor să dăm vina pe vremea de afară, în fiecare zi să ne plângem, că este prea cald, prea frig, prea multă ploaie, prea mult soare, poate pe politică, întotdeauna există un motiv pentru care să fim stresați din cauza politicii sau circumstanțelor exterioare precum situația pandemică, situațiile la locul de muncă întotdeauna pot fi răvășitoare și „de vină” pentru felul în care noi ne simțim sau felul în care noi ne raportăm în familie. Însă stresul are niște cauze profunde ale sufletului.

Acestea sunt doar niște perspective exterioare care apasă butonul, semnalul de alarmă care ne spune că undeva în interiorul nostru este de lucru. Poate nu prioritizăm conform dorinței sufletului nostru, poate nu urmăm calea inimii noastre, poate îndeplinim nevoile altcuiva și mai mult ne stresează că urmărim visul altor persoane și nu calea noastră, drumul nostru în această viață. Stresul ne învață cum să reacționăm la anumite situații din viața noastră, nu să le găsim tot timpul pe ele ca și cauză externă”, explică Andreea Ioniță.

Urmărește integral materialul video pentru a descoperi toate informațiile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Andreea Ioniță - Psihoterapeut
Andreea Ioniță este Autor, Scriitor, Psiholog, Terapeut ThetaHealing, Expert în Iubire de sine, așa cum se descrie chiar ea. Și-a obținut certificarea internațional în 200 de ore de Yoga în Bali, cu cea mai mare școală de Yoga din US. Alături de Yoga Academy, s-a certificat în Yoga ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Psihoterapeut
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult