Dr. Florin Ioan Bălănică: cum generăm colagen propriu în procesul de slăbire VIDEO

Dr. Florin Ioan Bălănică, specialist în medicina stilului de viaţă, explică modalităţile prin care putem menţine calitatea pielii şi a colagenului pe parcursul procesului de slăbire.

Dieta care să conţinâ toţi nutrienţii, mişcare făcută constant, odihnă suficientă, relaxare şi gestionarea stresului. Acestea sunt elementele principale ale unui regim de viaţă echilibrat, menit să ne ajute să slăbim dacă ne-am îngrăşat şi să ne menţinem greutatea optimă pe tot parcursul vieţii.

Dr. Florin Ioan Bălănică MBA, CDN, PhDst Endocrinologie Fondator al #MetodeiDrBalanica, singura metodă medicală din România de Prevenţie Proactivă, Terapie şi Managementul Greutăţii prin Schimbarea Stilului de Viaţă, este de părere că, în procesul de slăbire, alimentaţia corectă contează în proporţie de 80 la sută, în timp ce mişcarea, de preferat cea funcţională, ar trebui să aibă o pondere de 20 la sută.

În ceea ce priveşte un regim alimentar de slăbire, trebuie să ţinem cont de faptul că acesta ar trebui să includă alimente care să ne furnizeze toate grupele de nutrienţi: proteine, lipide şi glucide, alături de vitamine şi minerale. Cele mai bune surse de proteine sunt lactatele slabe, oul, carnea slabă şi peştele. În privinţa grăsimilor bune, acestea ar trebui să provină din peşte, nuci şi uleiuri presate la rece. Surse sănătoase de glucide sunt leguminoasele, cerealele integrale, alături de legume şi fructe. De altfel, legumele şi fructele sunt şi surse importante de vitamine şi minerale.

Sportul este o altă componentă importantă a unui stil de viaţă sănătos şi trebuie făcut constant, alături de mersul pe jos. Adoptarea combinaţiei de dietă echilibrată şi sport în detrimentul dietelor restrictive sau celor care promit imposibilul este benefică şi pentru piele. Se ştie că eliminarea unui număr mare de kilograme poate afecta calitatea pielii şi colagenul.

Pentru a genera colagen propriu, care să contribuie la un aspect sănătos al pielii pe tot parcursul procesului de slăbire, una dintre recomandările specialiştilor vizează curele cu Acid OrtoSilicic stabilizat pe colină, de la BioSil.

Acesta este un activator al sintezei proprii de colagen al organismului şi acţionează la nivelul unor enzime cheie implicate în sinteza de colagen. Aflăm totul despre principiile slăbirii corecte şi generarea de colagen propriu din interviul video realizat cu dr. Florin Ioan Bălănică!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Dr. Florin Ioan Bălănică - Medic primar Endocrinologie
Dr. Florin Ioan Bălănică a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din Bucureșți, are peste 22 de ani de experiență medicală, pornind de la o metodă proprie înregistrată și certificată internațional, care are în centru intervenția nutriționala în tratamentul bolilor ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar Endocrinologie
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult