Cristian Mărgărit: sfaturi de dietă şi sport pentru perioada pandemiei de coronavirus VIDEO

Cristian Mărgărit, consultant de fitness şi nutriţie, ne oferă sfaturi de dietă şi sport pentru a ne menţine în formă în perioada de izolare la domiciliu.
02.04.2020 | Autori: Beatrice Osanu, Raluca Neagu

Pentru multe persoane, pandemia de coronavirus vine la pachet, pe lângă riscul de contaminare, cu abandonarea obiceiurilor sănătoase. Aceasta din cauza închiderii sălilor de sport, a parcurilor şi a limitării posibilităţii de a face mişcare doar în jurul locuinţei.

Mai mult, în perioada pandemiei, stresul acumulat din cauza izolării predispune la excese alimentare: de altfel, au devenit deja virale pozele cu tot felul de deserturi, cu reţete de maia, dar şi meme-urile care încurajează consumul de alcool.

Însă veştile nu sunt tocmai bune: zahărul, alcoolul şi sedentarismul sunt cu atât mai nocive cu cât scad imunitatea într-o perioadă când avem nevoie mai mult ca oricând de un organism puternic. Astfel, sfaturile nutriţioniştilor şi antrenorilor de fitness au un numitor comun: trebuie să mâncăm mai puţin şi să facem mai multă mişcare. Acum, sunt disponibile tot felul de programe de fitness on line de care ar trebui să profităm pentru a face din mişcarea zilnică un obicei pe viaţă.

Pentru a afla ce trebuie să mâncăm şi câte antrenamente ar trebui să facem zilnic, acasă sau pe în apropierea locuinţei, am stat de vorbă, într-un interviu realizat prin Skype, cu Cristian Mărgărit, consultant de fitness şi nutriţie!

Cel mai nou articol Video: