Cum să-i arăți partenerului că îl iubești | Pastila de psiho

E important să-i arăți partenerului că îl iubești.

Dacă te întrebi cum să-i arăți partenerului că îl iubești, colega noastră, Bianca Poptean, psiholog, ne-a oferit câteva indicii.

Limbajul de iubire e învățat în copilărie. În funcție de cum ai fost iubit de părinți sau cum i-ai văzut pe ei că își oferă afecțiune, așa vei înțelege și tu dragostea. Dar dacă partenerul tău are alte așteptări și are nevoie de alte dovezi de iubire? Iată 5 tipuri de comportamente care îi vor dovedi partenerului tău că îi porți o dragoste adevărată:

În primul rând, ascultă ce are de spus. Ascultă, fără să îți închipui că știi deja ce are nevoie. De multe ori, ceea ce credem că are nevoie partenerul, e proiecția propriilor nevoi. Așa că, evită proiecțiile și ascultă nevoile reale ale partenerului tău. Iar dacă nu poate sau nu știe să le spună, ascultă-I reproșurile, pentru că acolo se află nevoile lui neîmplinite.

Observă cum își exprimă partenerul tău dragostea. Pentru că așa cum îți arată el că te iubește, așa ar avea nevoie să ți-o exprimi și tu față de el. Dacă este o persoană care îți face complimente sau vrea timp cu tine, fii sigur că și el își dorește același lucru.

Întreabă-ți partenerul de ce are nevoie și ce anume și-ar dori ca manifestare a afecțiunii tale. E important să aveți o discuție deschisă și să vă identificați limbajul de iubire.. Este o și o carte foarteinteresantă a lui Gary Chapman – Cele cinci limbaje ale iubirii, pe care vă recomand să o citiți.

Acceptă că nevoile lui sunt diferite de ale tale. Din nou, nu te baza pe ce ai tu nevoi, transferându-i lui propriile tale nevoi. Testează realitatea, adică întreabă-l deschis ce anume are nevoie. Cu blândețe și iubire, evident.

Încearcă să afli cum a fost iubit partenerul tău în copilărie. Pentru că atunci se formează limbajul de iubire și ceea ce decodifică partenerul ca fiind dovezi de dragoste. Cum spuneam la început, felul în care am fost iubiți ne modeleaza modul nostru de a iubi, dar și cum vrem și avem nevoie să fim iubiți.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult