5 expresii toxice pe care să nu i le spui niciodată partenerului tău

  • Publicat:
5 expresii toxice pe care să nu i le spui niciodată partenerului tău
Sursa foto: shutterstock

Resentimentele și vorbele grele vor avea mereu un impact major asupra relațiilor de cuplu. Și oricât de mult ți-ai iubi partenerul, dacă rostești aceste 5 expresii toxice, poți zdruncina din temelii chiar și cea mai puternică căsnicie.

Cum omori comunicarea în cuplu: 5 fraze toxice pe care să nu i le spui partenerului

Iată lista frazelor toxice pe care nu trenuie să i le adresezi partenerului tău, iar în cazul în care o faci deja, ar trebui să conștientizezi și să te oprești:

„E doar vina ta”

Atunci când există conflicte verbale, ultimul lucru pe care ar trebui să îl spui este „E doar vina ta!”. De regulă, amândoi partenerii sunt responsabili de crearea sau alimentarea unui conflict, niciodată unul singur. Mai mult, învinuirea nu duce la nimic bun, ba dimpotrivă! Duce la pierderea respectului într-un cuplu, la pierderea încrederii în partener și, implicit, la destrămarea relației.

„Ești prea sensibil”

Acest lucru este adesea adresat femeilor de către bărbați, însă poate funcționa în ambele sensuri. Dacă i-ai greșit partenerului tău, mergi către el și cere-ți scuze. Nu îl numi „prea sensibil”, este greșit și atât de toxic. Ascultă-l, fii lângă el și depășiți împreună perioadele mai puțin plăcute din cuplu. 

„Ți-am spus eu”

Această frază nu are ce căuta într-o relație sau o căsnicie sănătoasă. Nu trebuie să îi reamintești partenerului că tu ai avut dreptate, timp în care el s-a înșelat. Fii îngăduitoare și blânda cu el chiar și atunci când se înșală. Și rezolvați totul prin comunicare.

„Nu am nimic”

De regulă când o femeie spune „nu am nimic”, este destul de supărată în realitate. Un mod înțelept de a rezolva situația este să-ți comunici supărarea. Bărbații nu sunt atât de intuitivi când vine vorba de astfel de „subtilități”, astfel că dacă tu îi vei spune că nu ai nimic, el s-ar putea să și creadă acest lucru. Iar tu, să te frustrezi și mai tare. Vorbește-i deschis, spune-i ce simți! Comunicarea e cheia relației și numai ea poate ține doi parteneri împreună.

„Nu contează”

Uneori, anumite discuții în cuplu pot fi dificile, însă sunt necesare. Oferă-i partenerului tău șansa să te asculte, să îți fie alături, să te înțeleagă ori să te sprijine. Ai putea rămâne uimită de cât de eliberată te poți simți în cele din urmă. Și cât de mult te pot ajuta o vorba bună a partenerului, o îmbrățișare caldă sau un zâmbet liniștitor.

Surse: huffpost.com, themrsinglink.com, marriage.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân