CSID. RO Live, 16 septembrie, ora 18.15: vegetarianismul și atașamentul

În emisiunea CSID. RO Live, 16 septembrie, ora 18.15, abordăm două subiecte: vegetarianismul și atașamentul.

Invitatele emisiunii CSID.RO Live din 16 septembrie, care au lămurit două subiecte: vegetarianismul și atașamentul, sunt: Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice, Sorina Fredholm, antreprenor de wellness și Andreea Neagu, psiholog.

Emisiunea este moderată de Beatrice Osanu și Bianca Poptean, jurnaliste „Ce se întâmplă, Doctore?”.

Medic boli metabolice: Nu putem avea toate vitaminele doar din regnul vegetal

Dr. Laura Ene, medic primar diabet și boli metabolice: Un regim ovo-lacto-pesco vegetarian este mai indicat decât unul vegetarian. Proteinele de origine animală sunt proteine complete, care conțin toți aminoacizii esențiali.

Îți cam este foame doar cu plante și parcă simți nevoie de ceva mai sățios. Cui nu aș recomanda regimul vegetarian ar fi copiilor. Lacto-ovo-pesco, cu siguranță, da. Nu aș recomanda bătrânilor, cu boli cronice și nu aș recomanda gravidelor. Ca să-ți iei aminoacizii din vegetale, vin la pachet cu multe fibre și atunci e neplăcută starea de sațietate pe care ți-o dau acestea.

Dieta plant-based e minunată pentru cei care suferă de boli de inimă, au probleme de imunitate, probleme inflamatorii. Și o dietă bine gândită cu proteine de animale, poate face bine.

Alimentele procesate nu fac parte dintr-un stil de viață sănătos. Nu putem avea toate vitaminele doar din regnul vegetal.

Antreprenor de wellness: Trecerea la vegetarianism se face pas cu pas

Sorina Fredholm, antreprenor de wellness: Nu este neapărat nevoie de proteină animală ca să ne menținem în formă. Până la urmă, fiecare suntem diferiți și trebuie să ne conectam foarte mult și cu corpul nostru și ce ne transmite el.

Trecerea se face pas cu pas. Eu am renunțat la carne, cred ca se fac 15 ani de când am renunțat.

Am ajuns în faza în care gătesc la inspirația de moment. Sunt pasionată de gătit.

Cel mai mare beneficiu al acestui stil de viață e că trăiesc în empatie și în armonie cu natura.

Psiholog: Îmi vin în cabinet tineri cu atașament anxios

Andreea Neagu, psiholog, despre atașament: A crescut incidența tiparului de atașament nesigur, asta pentru că și mediul în care trăim a devenit nesigur, a pandemiei, a schimbărilor accelerate în societate. Mie îmi vin în cabinet mulți tineri cu atașament nesigur-anxios. În continuare, avem însă și copii care dezvoltă atașament dezorganizat.

Copiii cu atașament dezorganizat pot avea rezultate mai slabe la școală. Ei pot fi mai fricoși, e posibil să nu răspundă în măsura în care știu, pentru că le e frică de profesor.

Ideal este ca părinții să se joace cu copiii, de la vârste cât mai mici pana la vârste mai mari, de cele mai multe ori copiii vin și transmit trăiri de-ale lor. Uneori este despre a urma ceea ce face copilul, copiii știu să se joace natural. Atunci se creează o prezență și o conectare între copilul real și copilul interior al părintelui.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Neagu - Psiholog clinician și psihoterapeut integrativ specialis
Andreea Neagu este psiholog clinican și psihoterapeut integrativ specialist, formator și supervizor. Are competențe în evaluarea și psihoterapia copiilor, adolescenților și a familiei, a adulților, dar și în formare și supervizare profesională a specialiștilor în sănătate mentală. Experiență ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Bianca Poptean - Psiholog
Am scris peste 10 ani pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd lumea prin ...
citește mai mult
Dr. Laura Ene - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Dr. Laura Ene este medic primar în specialitatea Diabet, Nutriție, Boli Metabolice, fondatoarea ELA CLINIC - prima clinică de nutriție terapeutică din România, co-fondatoarea Academiei de Nutriție ”Sănătate, Te Iubesc!”, psihoterapeut, trainer și autor de carte.  Pregatire Coordonatoarea ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Medic primar diabet, nutriție și boli metabolice
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult