Cosmina Grigore, life coach: importanța relației cu partenerul în diagnosticul de cancer

Diagnosticul de cancer poate distruge relațiile de iubire.

Cosmina Grigore, life coach, ne-a povestit într-una din emisiunile Ce se întâmplă doctore Live despre importanța relației cu partenerul în diagnosticul de cancer. Pentru că realitatea ne arată că multe relații se destramă după aflarea acestui diagnostic.

Cosmina Grigore, life coach, ne-a spus despre faptul că într-adevăr unele femei nu reușesc să rămână în relații sau să aibă parteneri îndeajuns de puternici să le rămână aproape în această încercare numită diagnosticul de cancer. Însă, deși am fi tentate să dăm vina pe bărbați, nu sunt doar ei de vină. Sau, mai bine zis, nu putem vorbi că e cineva de vină. Este important să punem întrebarea de ce unii bărbați nu pot rămâne alături de femeile diagnosticate cu cancer.

Ideal ar fi ca bărbații să rămână alături de femeile diagnosticate cu cancer, dar, dacă ne uităm puțin în urmă, realizăm că și acești bărbați care renunță la relații au fost crescuți de femei, au fost influențați de relații cu femeile din viața lor: de la învățătoare, profesoare, primele iubiri din liceu.

Este important să înțelegem că nu există masculin fără feminin și invers. În orice relație ambii parteneri sunt la fel de „de vină”, la fel de victime și la fel de capabili să se salveze pe sine. ” Însă noi suntem mai degrabă orientați să arătăm cu degetul cine e de vină, în loc să ne luăm de mână și să vedem cum o scoatem la capăt”, spune Cosmina Grigore. În urma cursului pe care l-a susținut, life-coach-ul a spus că femeile au înțeles de ce unele relații s-au încheiat, de ce nu au funcționat, de ce au fost părăsite.

Ori, când înțelegem ce s-a întâmplat în acea relație, apare un element de compasiune și empatie față de celălalt, pentru că femeile ajung să înțeleagă că nu doar bărbații au fost de vină.

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Poptean
Bianca Poptean
Sunt peste 10 ani de când scriu pentru Ce se întâmplă doctore, timp în care am realizat sute de articole, interviuri cu medici și specialiști în diverse domenii, materiale video, conferințe și emisiuni live. Mai mult, sunt mamă a doi băieți minunați care mi-au oferit ocazia să văd ... citește mai mult
Raluca Neagu
Raluca Neagu

Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.

citește mai mult