Cori Grămescu: cum a trecut prin depresie

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit în emisiunea CSID.RO Live despre cum a trecut prin depresie.
  • Publicat:

La nivel global, depresia afectează la ora actuală peste 260 de milioane de oameni. Depresia reprezintă o problemă de sănătate care poate persista perioade lungi, cu impact major asupra calității vieții. Numărul femeilor afectate de depresie este mai mare decât cel al bărbații. Se estimează că în țările sărace, între 75 și 85 la sută dintre oameni nu primesc tratament.

Depresia trebuie abordată la modul cel mai serios. Persoanele care au o tristețe prelungită și o lipsă acută de chef de viață, muncă, de a petrece timp alături de cei dragi trebuie să se adreseze psihiatrului și psihoterapeuților.

Invitată în emisiunea CSID.RO Live, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a vorbit despre depresia prin care a trecut și despre modul cum activitatea fizică poate fi un ajutor în combaterea depresiei.

Cum a trecut prin depresie Cori Grămescu

„Eu am avut două întâlniri cu depresia, o versiune bună și una mai puțin bună prin care am trecut. La primul episod, deși eram într-o formă de terapie, nu am avut răbdare cu mine și am forțat pe partea sportivă, dar și volumul de muncă. Mi se părea că dacă ma încarc cu multe activități, nu voi mai avea timp să sufăr de depresie.

Dar acest comportament mi-a agravat și mi-a prelungit starea. Și așa se face că m-am chinuit cu episoade depresive. În momentul în care suferi de depresie, nu sunt toate zilele îngrozitoare. Sunt și zile când ești funcțional, dar și zile în care nu te poți ridica din pat. Dar în general, starea generală este proastă. Sentimentul pe care îl aveam era că tot ceea ce făceam se întâmpla cu foarte mare efort.

Din fericire, am reușit să depășesc acel moment, cu eforturi și dificultăți. Mi-a reapărut depresia la finalul anului recut, pe un fond prost în plan personal și cu multă nesiguranță în zona profesională. Ca antreprenor în zona de fitness, am fost afectată de pandemie. Tot acest climat anxiogen, această nesiguranță și lipsă de speranță, au făcut ca depresia să revină violent” ne-a mărturisit Cori Grămescu.

Ce recomandă Cori Grămescu pentru cei care trec prin astfel de experiențe aflați din intervenția video din cadrul CSID.RO Live!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult