Psilocibina din „ciupercile magice”, benefică în tratamentul depresiei

  • Publicat:
Psilocibina din „ciupercile magice”, benefică în tratamentul depresiei
Sursa foto: Shutterstock

Psilocibina este noua terapie revoluționară pentru tratamentul tulburărilor depresive. Noi studii arată că această substanță poate avea efecte uimitoare asupra neuronilor. 

Drogurile psihedelice pot provoca o experiență mistică intensă dacă sunt folosite în doze mari. Însă în doze mici ele au efect pe neurogeneză, contracarează simptomele depresiei, măresc dimensiunea neuronilor și îmbunătățesc conexiunea dintre celulele cerebrale, scrie dr. Mihaela Bilic pe Instagram.

Psihedelicele sunt recunoscute încă din anii 30 ca având potențial terapeutic pentru bolile neuropsihiatrice precum depresia, toxicomania și tulburările obsesiv compulsive.

Studiile din 2016 pe psilocibina, un alcaloid din familia psihedelicelor, au demonstrat că ameliorează simptomele depresiei, beneficii care se obțin rapid, cu doar 2-3 microdoze și se mențin timp de câteva luni.

Datorită acestor descoperiri, FDA (Food and Drugs Administration) a acordat în 2019 statutul de „terapie revoluționară” pentru psilocibină în tratamentul tulburărilor depresive majore și a decis să înceapă studiile clinice intense în această direcție.

Studiile făcute pe șoareci la Universitatea Yale au confirmat că a doua zi după administrarea de psilocibina numărul de conexiuni neuronale a crescut cu 10%, iar neuronii erau în medie cu 10% mai mari!

Creșterea imediată și durabilă a conexiunilor dintre neuroni este miraculoasă și de durată, fapt ce deschide o nouă eră în folosirea drogurilor psihedelice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân