Cele mai bune ceaiuri pentru ficat

Află care sunt câteva dintre plantele bune pentru ficat, plante care susțin sănătatea întregului organism!

Ficatul este un organ extrem de important din corp. Ficatul contribuie la filtrarea și eliminarea toxinelor. În plus, filtrează şi curăță sângele, stochează glucoză, sintetizează şi metabolizează grăsimile.

Există o mulțime de boli care pot afecta ficatul, printre acestea numărându-se hepatitele, ficatul gras non alcoolic sau alcoolic, ciroza și cancerul hepatic. De altfel, se estimează că, anual, 2 milioane de persoane își pierd viața din cauza unei afecțiuni hepatice.

Pentru a afla care este starea ficatului nostru, nu trebuie să ratăm consultul anual la medicul de familie, setul anual de analize și o ecografie abdominală, făcută la recomandarea specialistului.

Pentru ca ficatul să fie sănătos, trebuie să mâncăm echilibrat, să dormim și să nu abuzăm de dulciuri, grăsimi, alcool sau medicamente.

Există și plante din care se pot face ceaiuri și infuzii bune pentru ficat. Atenție însă la utilizarea acestora. Cel mai bine este să mergeți la medic înainte de a apela la ceaiuri.

Printre plantele care ajută ficatul se numără:

  • rostopasca
  • păpădia
  • coada șoricelului
  • sunătoarea
  • măceșele,
  • gălbenelele
  • armurariul
  • pătrunjelul

Să nu uităm nici de ceaiul verde sau de ghimbir, care se pot consuma într-o dietă sănătoasă.

Pentru mai multe informații de sănătate, vă puteți abona și la canalele noastre de youtube, insta și tik tok!

Tags:
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult