Cel mai bun ulei pentru prăjire: pastila de dietă

Află care este cel mai sănătos ulei pe care să îl folosești la gătit!
  • Publicat:

Dacă îți plac prăjelile în ulei, ar trebui să știi că trebuie consumate cu măsură pentru că sunt periculoase pentru sănătate.

În primul rând, prăjelile consumate în exces te pot îngrășa. Alt aspect negativ? Carnea, ouăle și peștele, toate sub formă prăjită, pot conține grăsimi nesănătoase care se pot depune pe vasele tale de sânge.

Iar în timp, poți face boli de inimă, infarct sau accident vascular. Aceasta mai ales dacă ai și o greutate peste normal și nu faci sport.

Mai mult, alimentele prăjite pot conține substanțe periculoase rezultate din distrugerea uleiurilor folosite.

Soluția pentru a evita aceste substanțe este să prăjești alimentele în ulei cu o temperatură de ardere cât mai înaltă. Cel mai bun ulei ar fi cel de avocado, dar este scump. Temperatura de ardere a uleiului de avocado este de 271 de grade.

Variante mai ieftine sunt uleiurile rafinate de palmier și cocos nehidogenate. Uleiul de palmier se distruge la 232 de grade, iar cel de cocos la 176.

O altă variantă ar fi uleiul de rapiță care se distruge la 204 grade. Și uleiul de alune ar puteafi o opțiune pentru gătit pentru că se distruge la 232 de grade Celsius.

Atenție: uleiul presate la rece se distrug la temperaturi scăzute. De aceea, nu trebuie să prăjiți niciodată alimente în sortimente de măsline sau de rapiță presate la rece!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult