Cea mai bună pâine pentru slăbire: pastila de dietă

Află din materialul video care este cea mai bună pâine pentru slăbire!
  • Publicat:

Vreți să slăbiți, dar nu puteți renunța la pâine? Atunci alegeți sortimentele de secară. Un studiu suedez recent arată că pâinea de secară este cea mai bună în diete.

Este vorba despre sortimentele făcute exclusiv sau predominant din această cereală.

Pâinea de secară trebuie aleasă în locul celei din amestecuri de fâină integrală. Cercetătorii suedezi au ajuns la concluzia că pâinea de secară este mai bună pentru că are mai multe fibre. Fibrele de secară contribuie la senzația de sațietate și astfel, scade cantitatea de alimente consumate în total.

În medie, o felie de pâine de secară de 30 de grame are 83 de calorii. Acestea provin în principal din carbohidrați. Însă pâinea de secară conține și proteine, fibre, seleniu, cupru, fier și vitamine din grupul B. În plus, are cantități mici de zinc, calciu și magneziu.

Consumul de pâine de secară a fost asociat și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Printre acestea, se numără reducerea riscului de boli cardiovasculare, menținerea sub control a glicemiei și îmbunătățirea sănătății digestive.

Un studiu islandez a corelat consumul de pâine de secară și cu riscul mai scăut de cancer de prostată.

Așadar, căutați pe rafturi pâinea de secară. Sau mergeți la brutării artizanale care fac pâine cu maia și secară!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Raluca Neagu - Redactor-şef
Venind cu o experienţă de producător TV, eu vă selectez şi realizez materiale video pe subiecte interesante de sănătate şi lifestyle, în clipuri video marca “Stiai ca”.
citește mai mult